Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-AmstellandSchietpartij
9-4-2001 Bij een schietpartij in een café aan het Buikslotermeerplein is zondagmiddag een 36-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer liep een schotwond op in een van zijn benen. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Na de schietpartij vluchtte twee verdachten weg in een auto. Politieagenten traceerden het voertuig op de Prins Hendrikkade en gingen over tot arrestatie. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau. Zij willen nog niets verklaren. In het café nam de politie een vuurwapen in beslag.


Overval
9-4-2001 Twee mannen hebben gisteravond na elf uur een overval gepleegd op een amusementsgebouw aan de Oranje-Vrijstaatkade. Een van beiden bedreigde het bij de bar aanwezige personeel met een vuistvuurwapen. De overvallers wisten geld buit te maken en verdwenen vervolgens. Er raakte niemand gewond


Ramkraak
Zondagmorgen hebben nog onbekende personen met een auto de voordeur van een postkantoor aan Brink geramd. De deur en de pui van het postkantoor liepen schade op. De inzittende(n) van het voertuig werd(en) bij hun poging om in te breken gestoord door een omwonende. Zonder iets mee te nemen gingen ze er vandoor.


Steekpartij
9-4-2001 Bij een steekpartij op de Nieuwezijds Voorburgwal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Canadezen gewond geraakt. Beide mannen zijn met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen heeft inmiddels het ziekenhuis weer verlaten. Het andere slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers hadden in het cafe ruzie gekregen met een groepje Engelsen. De ruzie ontaardde in een vechtpartij die zich buiten voortzette. Toen de vechtenden uit mekaar gingen, bleven de twee Canadezen gewond liggen. De politie verspreidde direct het signalement van de Engelsen. Een van hen werd later aangehouden in een discotheek aan het Rembrandtplein.

Overvallers gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagmiddag arresteerde de politie vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het viertal werd op heterdaad betrapt bij een overval op een sigarenwinkel aan de Dapperstraat. De politie kreeg een telefoontje binnen over vier jongeren die zich verdacht gedroegen. Toen de agenten arriveerden, stormden twee jongeren de sigarenzaak in en bedreigden twee personeelsleden met een mes en een vuurwapen. Twee andere jongens bleven buiten op de uitkijk staan. De politie arresteerde het viertal en nam het vuurwapen en het mes in beslag. De verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau. Er wordt onderzocht of zij voor nog meer overvallen verantwoordelijk zijn.

Taxichauffeurs gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagavond arresteerde de politie twee taxichauffeurs (man en vrouw) van TCA. Zij worden verdacht van het ophouden en belemmeren van een Taxidirect chauffeur. De twee taxis van TCA zijn in beslag genomen.


Ernstig Delict
9-4-2001 Bij een schietpartij op de Gedempte Insteekhaven is zaterdagavond een 28-jarige man uit Zwaag om het leven gekomen. Omwonenden hadden schoten gehoord en alarmeerden de politie. Toen politieagenten ter plaats kwamen troffen ze in een witte auto een overleden man aan. Er was meerdere keren op hem geschoten. Verder was er in de auto ook een explosie geweest. De politie is met twaalf rechercheurs een onderzoek gestart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie