Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede stimuleert culturele betrokkenheid jongeren

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Gemeente stimuleert culturele betrokkenheid jongeren en allochtonen met impuls van 2 miljoen gulden: Actieplan Cultuurbereik 2001-2004

Enschede, 9 april 2001

Een flinke impuls van twee miljoen gulden moet, als het aan de gemeente ligt, de betrokkenheid van jongeren en allochtonen bij de cultuur in Enschede vergroten. Dat is het uitgangspunt van het ambitieuze Actieplan Cultuurbereik voor de periode 2001-2004. De gemeente vraagt cultuuraanbieders in brede zin om ideeën voor aantrekkelijke projecten (gericht op jongeren en allochtonen) die in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Gekozen is voor genoemde groepen omdat die slechts matig gebruik maken van het huidige cultuuraanbod in de stad.
Het is zeker niet de bedoeling dat het beschikbare budget volledig wordt besteed door de bestaande cultuurinstellingen als Muziekcentrum, Concordia Kunst & Cultuur, het Vestzaktheater, de musea, de openbare bibliotheek of Theater Sonnevanck. Ook scholen voor voortgezet onderwijs en basisscholen mogen projecten indienen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld buurthuizen, amateurverenigingen, allochtonenverenigingen of zelfs voor individuele burgers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie