Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen VVD Maassluis over versoepeling vergunningen horeca

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

9-4-2001

Schriftelijke vragen VVD

Schriftelijke vragen VVD over versoepeling vergunningenbeleid horeca; dereguleringsvoorstellen MDW-rapport Openbare Inrichtingen

De fractie van de VVD heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Het Kabinet heeft op woensdag 21 februari 2001 het rapport Openbare Inrichtingen aan de Tweede Kamer aangeboden.

Dit rapport vloeit voort uit de MDW-operatie ( Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit ) van het Ministerie van Economische Zaken.

In het rapport worden de nodige aanbevelingen gedaan voor openbare inrichtingen
( horeca ). Voorgesteld wordt o.a. het aantal vergunningen tot het strikt noodzakelijke te beperken en bijvoorbeeld exploitatie-, terras-, reclame en gevelvergunningen af te schaffen. Andere voorstellen zijn: diverse heffingen gezamenlijk en gelijktijdig te laten innen, de tarieven van vergunningen te uniformeren, diverse vergunningen te bundelen tot één en één loket bij de gemeente in te voeren.

Onze fractie heeft hierover de volgende vragen:


1. Bent u op de hoogte van het MDW-rapport Openbare Inrichtingen en de daarin vervatte aanbevelingen om te komen tot een versoepeling van het vergunningenbeleid ?

2. Bent u met de VVD-fractie van mening dat het uitvoeren van deze aanbevelingen een positieve invloed heeft op een efficiënte en veilige bedrijfsvoering van openbare inrichtingen ?
3. Bent u bereid hierop in positieve zin in te spelen door de gemeentelijke regelgeving aan de aanbevelingen uit het rapport aan te passen ?

4. Deze maand presenteert het Kabinet een plan hoe de aanbevelingen kunnen worden uitgevoerd. Bent u met de VVD-fractie van mening dat hierop snel door de gemeente Maassluis dient te worden ingespeeld en onze gemeente daarmee een voorbeeldrol zou kunnen vervullen ten opzichte van andere gemeenten in Nederland ?
5. Bent u met de VVD-fractie voorts van mening dat er één loket moet komen voor alle contacten met het Maassluise bedrijfsleven ?

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie