Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 9-04-2001
Persberichten van 9 april (07-13)

Sneek: aanhouding dealer
Woensdag 4 april is door de politie Sneek een 30-jarige inwoner uit Sneek aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen, harddrugs. Uit de wijk Lemmerweg werd al enige tijd geklaagd over overlast door drugshandel. De overlast bestond uit aanloop van klanten en het aanbellen door klanten bij verkeerde woningen. Hier is een onderzoek naar ingesteld. Afgelopen woensdag bleek de verdachte verschillende adressen, waarvan de bewoners bekend waren als harddrugsgebruikers, te bezoeken. Het vermoeden was dat hij drugs afleverde. De man is aangehouden en ingesloten. Bij zijn aanhouding was hij niet in het bezit van verdovende middelen. Mogelijk had hij juist alles uitgevent. Ook in zijn woning werden geen drugs aangetroffen. Wel had hij daar hulpmiddelen voor het handelen, zoals weegschaal en verpakkingsmateriaal. De Sneker is afgelopen vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. Die heeft besloten dat de verdachte vast blijft zitten. Het onderzoek gaat door. Hij wordt er van verdacht in ieder geval het laatste half jaar in Sneek te hebben gehandeld in heroïne en cocaïne. Meerdere arrestaties in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Leeuwarden: diefstal auto
Tussen zaterdag 17.00 en maandag 08.20 uur is een rode Opel Kadett, met het kenteken ZL 77 SH, ontvreemd van het Raaigras. Een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal computers
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een kantoor aan de Kelvinstraat. Men kwam binnen via een uitzetraam. Ontvreemd werden twee computers. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: ongeval met letsel
Maandag omstreeks 10.15 uur reed een 74-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Vincent van Goghstraat. Hij zag hierbij een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden, die uit de Hobbemastraat kwam, over het hoofd. Deze reed tegen de achterzijde van de 74-jarige. Deze verloor hierbij de macht over het stuur. Vermoedelijk gaf hij hierbij gas in plaats van te remmen. Hij reed via de linkerzijde van de rijbaan verder. Hierbij schepte hij een fietsster uit Leeuwarden. Hij reed vervolgens nog ongeveer 50 meter door alwaar een lantaarnpaal werd geramd. Vervolgens werd nog 30 meter doorgereden alwaar de rit stopte tegen een boom. De vrouw (leeftijd en letsel nog onbekend) is overgebracht naar het MCL-zuid. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft de zaak in onderzoek.

Bureau voorlichting & PR 06 54 35 13 70

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie