Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deventer Pabo-studenten verdienen geld voor Novib

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Deventer, 9 april 2001

Deventer Pabo-studenten verdienen dertigduizend gulden voor Novib

Maar liefst dertigduizend gulden verdienden studenten van de Pabo van Saxion Hogeschool IJselland voor de Novib. Dit met een actie waarbij ze in twee dagen maar liefst tienduizend internetadressen beoordeelden. Allemaal sites die relevenant zijn voor het onderwijs. Pabodirecteur Annamiek van Dalen overhandigt de cheque aan een vertegenwoordiger van de Novib op dinsdag 10 april a.s. om 13.30 uur. De opbrengst gaat naar een scholenproject voor kansarme kinderen in Bangladesh.

Honderd studenten van de Deventer Pabo werkten aan de actie mee. Zij beoordeelden in kleine groepen zoveel mogelijk educatieve sites. Dit aan de hand van vooraf vastgestelde criteria, zoals geschikt voor welk vak en voor welke groep in het basisonderwijs. De actie leverde hen dertigduizend gulden op van Kennisnet, die de adressen plaatst in een digitale kaartenbak. Deze kaartenbak is bestemd voor leerlingen en leraren in het basisonderwijs.

Niet alleen de Novib ontvangt dinsdag een cheque, maar ook de groep studenten die de meeste internetsites beoordeelde. Per persoon ontvangen zij een waardebon van honderd gulden.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (Communicatie@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie