Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderscheiding voor vertrekkend statenlid Flevoland

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend statenlid Margot Toorop

Bij haar afscheid als Statenlid voor de fractie van de VVD is Margot Toorop benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding horen, werden Margot Toorop aan het eind van haar laatste vergadering van Provinciale Staten opgespeld door Commissaris van de Koningin van Flevoland Michel Jager. Margot Toorop maakte vanaf het allereerste begin deel uit van de Flevolandse politiek. Op 3 oktober 1985 werd zij door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Koos Rietkerk geinstalleerd als lid van het Voorbereidingslichaam. De eerste vijf jaar van haar politieke carrière bij de provincie was ze plaatsvervangend fractievoorzitter van de VVD en vanaf 1990 nam ze de positie van fractievoorzitter in. Die functie van fractievoorzitter legde ze in 1994 korte tijd neer toen ze VVD-gedeputeerde Pieter Loos enkele maanden verving, die door ziekte zijn functie toen niet kon uitoefenen. Ze was daarmee de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Flevoland.

Als lid van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Flevoland bekleedde Margot Toorop tal van functies in werkgroepen en commissies. Zo maakte ze onder meer deel uit van de werkgroepen interactief besturen en bestuurlijke verniewing. Binnen de VVD was Margot Toorop tweemaal voorzitter van de Verkiezingsprogrammacommissie Provinciale Staten. In haar woonplaats Almere is ze onder meer actief als voorzitter van de Straatnaamgevingscommissie van de gemeente Almere en daarnaast vervult ze momenteel bestuursfuncties bij de stichting Flevolandschap en de Stichting ter Bevordering van de Gehandicaptensport Flevoland. De plek die Margot Toorop afgelopen donderdag in Provinciale Staten heeft verlaten, wordt opgevuld door Ton van Amerongen uit Dronten. Hij wordt donderdag 12 april a.s. officieel geïnstalleerd als nieuw lid van Provinciale Staten namens de VVD.

Datum 09-04-2001 Nummer 2001-035

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie