Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nedgraphics benoemt nieuwe CFO

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: NedGraphics Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
NedGraphics Holding NV

PERSBERICHT
Utrecht, 9 april 2001

NEDGRAPHICS BENOEMT NIEUWE CFO

Utrecht, 9 april 2001 - NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) maakt bekend dat CFO Patrick van den Hemel zal worden opgevolgd door Robert Prince. Robert Prince is afkomstig van Oracle, waar hij verschillende nationale en internationale financiële management posities heeft bekleed, waarvan als laatse als financieel directeur Nederland. De Amerikaan Robert Prince heeft zijn opleiding genoten in de VS, waar hij zijn carrière startte als accountant. Vervolgens bekleedde hij verschillende internationale posities en begeleidde hij diverse veranderingstrajecten. Behalve ruime kennis en ervaring op het gebied van internationaal financieel management en veranderingsprocessen, beschikt Robert Prince door zijn jarenlange ervaring bij Oracle over veel kennis van de softwaresector. Als voormalig lid van het Europese managementteam van Oracle is Robert Prince bovendien ervaren in het stroomlijnen van internationale organisatiestructuren. Deze kennis en ervaring zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het integratietraject van de verschillende acquisities die NedGraphics in 2000 gepleegd heeft.

Robert Prince zal benoemd worden tijdens een BAVA die naar verwachting medio mei gehouden zal worden en zal tot die tijd als Vice President Finance direct bij NedGraphics in dienst treden. Patrick van den Hemel heeft ervoor gekozen een nieuwe uitdaging buiten NedGraphics aan te gaan per 1 juli 2001.


Profiel Nedgraphics

NedGraphics Holding N.V. is sinds 3 april 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is actief vanuit vestigingen in Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Brazilië en Turkije. Het bedrijf realiseert ongeveer 70% van haar omzet buiten Nederland. In 2000 realiseerde NedGraphics een omzet van EUR 26,0 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 1,5 miljoen.

Geïntegreerde ICT-oplossingen voor de Textiel- en Kledingindustrie NedGraphics is leverancier van geïntegreerde ICT-oplossingen voor de Textiel- en Kledingindustrie, waaronder CAD/CAM-oplossingen, product data management (PDM), productie-monitoring, kleurenbeheer, weefselsimulatie, 3D presentatie en Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen.

Geïntegreerde ICT CAD/GID oplossingen (CAD/GIS: Computer Aided Design/Geographical Information Systems) Software en services voor de registratie, het beheer en de analyse van geo-gerelateerde verschijnselen. De software-applicaties stellen onze klanten in overheidsgerelateerde sectoren in staat kaartgegevens te computeriseren en ze te verbinden met technische, juridische en administratieve databases. Hierdoor kunnen overheidsorganen hun infrastructuren efficiënter beheren. Sinds het einde van het jaar 2000 heeft NedGraphics haar activiteiten verder uitgebreid van lokale tot internationale overheidsgerelateerde markten, zoals bijvoorbeeld de voor de luchtvaart verantwoordelijke overheidsinstanties. NedGraphics is marktleider op het gebied van op open systemen gebaseerde CAD/GIS oplossingen voor Nederlandse gemeenten (70% marktaandeel) en CAD-systemen voor provinciale en centrale overheden in Nederland. Daarnaast levert NedGraphics oplossingen aan waterschappen, woningbouwcoöperaties, ingenieursbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Voor nadere informatie
Nedgraphics: De heer Ab van Marion
E-mail: (avm@nedgraphics.nl)
Telefoon: 0346 - 583070

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie