Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vopak niet van plan tankopslag te verkopen

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Vopak NV
Zoek soortgelijke berichten
Vopak NV

Verkoop Vopak tankopslag niet aan de orde

Rotterdam, 9 april 2001

Naar aanleiding van de publicatie in de editie van de Telegraaf van zaterdag j.l. bevestigt de Raad van Bestuur van Koninklijke Vopak N.V. dat er recent interesse is getoond voor haar tankopslag activiteiten.

Uit hoofde van het voortdurend creëren van aandeelhouderswaarde evalueert de onderneming regelmatig de diverse mogelijkheden die zich in dit kader voordoen. Voornamelijk vanuit dit gezichtspunt hebben wij de getoonde belangstelling voor ons tankopslagbedrijf bezien en zorgvuldig getoetst aan onze strategie. Bovendien levert de tankopslag circa tweederde van de cashflow van de onderneming.

Wij hebben besloten een mogelijke verkoop van de tankopslag niet te vervolgen. Deze beslissing, die door de Raad van Commissarissen unaniem is onderschreven, is vervolgens medegedeeld aan de betreffende partij.

Hoeksteen van onze strategie blijft het maximaal benutten van de tussen logistiek en chemische distributie alom aanwezige cohesie, juist nu de olie- en chemische industrie in toenemende mate consolidatie van haar logistieke- en distributie activiteiten nastreeft.

Profiel
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van terminals, tankers en tankcontainers, een Noord- Amerikaans en Europees distributienetwerk van warehouses, klanten en eindgebruikers. Daarmee is Vopak de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:

Pers en Public Relations:
Michiel van Ravenstein
Telefoon : 010 4002777

Investor Relations:
Bart van Dam
Telefoon : 010 4002716

E-mail : (corporate.communication@vopak.com) Website : www.vopak.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie