Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overheid met internetaanpak wereldwijd op zevende plaats

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ACCENTURE

eGovernment studie Accenture:Nederland wereldwijd op 7e plaats


- persbericht -

Internationale eGovernment studie Accenture wijst uit;

Nederlandse overheid staat met haar internet aanpak wereldwijd op de 7e plaats

Amsterdam, 9 april - Accenture toont met haar jaarlijkse internationale eGovernment studie aan dat de Nederlandse overheid zich het afgelopen jaar beter heeft ontwikkeld dan veel andere landen op het gebied van internet. In de top 22 van landen stijgt Nederland van de 12e naar de 7e plaats en behoort wereldwijd tot de tweede groep ('visionaire volgers'). Het percentage overheidsinstanties dat zijn informatie online beschikbaar stelt is hoog (86%), maar er zijn nog nauwelijks mogelijkheden om daadwerkelijk transacties via het net te doen.

Het onderzoek
Accenture houdt het jaarlijks terugkerende eGovernment onderzoek om na te gaan hoe rijksoverheden met internet omgaan en of zij voortgang boeken. Accenture's onderzoek 'eGovernment Leadership: rhetoric vs reality - closing the gap' is een vervolg op het eerdere onderzoek uit 2000. Er zijn 22 landen benaderd waarvan 165 nationale overheidsdiensten onderzocht werden. De kloof tussen zeggen en doen wordt bij de verschillende overheden op het gebied van eGovernment langzaam kleiner. De landen die het best naar voren komen zijn Canada (1), Singapore (2) en de Verenigde Staten van Amerika (3). Nederland behoort net als Noorwegen (4), Australië (5), Finland (6) en Engeland (8) tot de volgers.

Nederland: volgende stap noodzakelijk voor echt succes De 7e plaats is een goed resultaat volgens Michel van Rosendaal, partner van Accenture: 'Nederland is aardig op weg. Het gat tussen voornemens en realiteit lijkt overbrugbaar. Goede initiatieven zijn bijvoorbeeld te zien bij de belastingdienst en het vernieuwde www.overheid.nl. Aan visies geen gebrek: er is nu echter behoefte en noodzaak aan zichtbaar resultaat. De overgang van websites die alleen informeren, naar een heuse internetstrategie die resulteert in interactie met de burgers verloopt moeizaam. Noodzakelijk is dat er een éénduidige politieke bestuurlijke verankering komt en dat we zien dat verschillende initiatiefnemers de handen ineenslaan om echt dienstverlening via internet voor de burger en bedrijven te realiseren.

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd opererende consultancyconcern voor organisatieadvies en technische ondersteuning met een omzet van 10,3 miljard dollar. In 48 landen werken meer dan 71.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, waarvan 800 in Nederland. De diensten die het netwerk van Accenture verleent, lopen uiteen van het verschaffen van
risicokapitaal en het lanceren van bedrijven tot diensten op het gebied van advisering, technische ondersteuning en samenwerkings-verbanden. www.accenture.com.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie