Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Draagvleugelboot van Hoorn naar Amsterdam-IJburg

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

DRAAGVLEUGELBOOT NAAR IJBURG
Connexxion heeft samen met de gemeente Hoorn en Heddes Bouw BV het initiatief genomen om een snelle verbinding over het water tussen Hoorn en Amsterdam-IJburg te realiseren. Deze spitslijnverbinding van Hoorn naar IJburg per draagvleugelboot start half mei. De IJburgferry is als het ware een vliegreis over het water. De draagvleugelboot biedt plaats aan 120 passagiers die, gezeten in comfortabele vliegtuigstoelen, met een vaartje van 62 km/uur in een kleine 40 minuten van Hoorn naar Amsterdam-IJburg snellen.

De spitslijnverbinding per draagvleugelboot biedt directe bereikbaarheid vanuit het centrum van Hoorn naar IJburg en de zuidas van Amsterdam. B&W van Hoorn zijn zeer content met dit initiatief. Burgemeester Janssens: De draagvleugelboot is een ideaal alternatief voor iedereen die van Hoorn naar Amsterdam reist en de file op de autoweg wil vermijden. De route over het Markermeer is aantrekkelijk, de reis comfortabel, betaalbaar en snel. Openbaar vervoer over het water moet veel meer plaatsvinden. Ik draag dit initiatief een warm hart toe!

De dienstregeling is als volgt:

Vertrek Hoorn Aankomst IJburg Aankomst Amsterdam CS 06.00 uur 06.40 uur -----
07.30 uur 08.10 uur 08.30 uur
16.15 uur 16.55 uur -----

Vertrek Adam CS Vertrek IJburg Aankomst Hoorn

----- 06.45 uur 07.25 uur
15.00 uur 15.30 uur 16.10 uur

----- 17.00 uur 17.40 uur

Op dit moment is nog niet duidelijk vanaf welk punt in de Hoornse haven de draagvleugelboot vertrekt. Vermoedelijk komt het vertrekpunt op het Vissereiland, op de landtong De Haai bij het havenlicht. Pendelbusjes vervoeren de reizigers dan van het parkeerterrein Pelmolenpad in de binnenstad naar De Haai en vice versa.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie