Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: Noordwijker aangehouden

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 april 2001

Onder invloed Noordwijk Een 25 jarige man uit Noordwijk is op 7 april omstreeks 19.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed op de Adriaan Mouriszweg. De man was kort daarvoor door onbekende reden de macht over het stuur van zijn personenauto kwijt geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Op het bureau blies de man 395 ug/l. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Motoragent ten val na aanrijding met bromfieter Lisse Op zaterdag 8 april rond 17.30 uur is een 16 jarige bromfietser uit Amsterdam aangehouden. De bestuurder reed even daarvoor met een 15 jarige passagier zonder helm op zijn bromfiets tegen de richting in op de Heereweg in Lisse. De jongens werden gezien door een politieagent op een motor die achter het duo aan ging. De bestuurder van de bromfiets heeft zijn passagier afgezet en ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon de agent de bromfietser inhalen. De bromfietser reageerde niet op een stopteken van de agent en raakte bij de rit met zijn voorwiel de politiemotor. De agent kwam daardoor ten val. De agent had geen ernstige verwondingen. De 16-jarige bestuurder van de bromfiets reed door maar is later aangehouden. De passagier is ter plaatse aangehouden.

Rijden onder invloed Hillegom Op 9 april rond 01.00 uur is een 48 jarige man uit Hillegom aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Tongelaar in Hillegom. Na aanhouding blies de man op het bureau 710 ug/l. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. De man is heengezonden met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 8 uur. De auto van de man bleek ook niet verzekerd te zijn en was ook niet voorzien van een geldige APK. Ook hiervoor heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Jongen overleden na verkeersongeval Noordwijkerhout Vrijdagavond 6 april is een 4-jarige jongen uit Noordwijkerhout overleden nadat hij omstreeks 17.40 uur was aangereden door een bestelauto. De 19-jarige bestuurder, eveneens uit Noordwijkerhout, reed op het Brittenhuis een stukje achteruit en zag daarbij het kind dat op een fietsje op een woonerf reed over het hoofd. Nadat ambulancepersoneel en de medewerkers van de traumahelicopter ter plaatse eerste hulp hadden verleend, is de jongen overgebracht naar het LUMC. Daar is hij later op de avond overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Onder invloed Oegstgeest Een 45-jarige man uit Lisse is vrijdagavond 6 april omstreeks kwart voor acht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was bij een benzinestation aan de Rijksweg A44 tegen een prullenbak aangereden bij een van de pompen. Omstanders roken een alcohollucht bij de man en waarschuwden de politie. De Lissenaar had een ademalcoholgehalte van 485 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Katwijker krijgt klappen Katwijk Een 38-jarige Katwijker is zaterdagavond 7 april omstreeks 22.00 uur mishandeld door drie nog onbekende jongeren. Hij reed op de fiets op weg naar huis over het fietspad Rijnsoever zuid toen hij werd tegengehouden door het drietal dat zijn geld opeiste. Toen de man dit weigerde, kreeg hij een trap in het gezicht, waardoor zijn wenkbrauw en lip opensprongen. De man sloeg hierop terug. Toen er andere mensen aankwamen zijnde jongens ervan door gegaan. De Katwijker heeft aangifte gedaan.

Aanrijding Langeraar Twee brommerrijders, een 17-jarige en een 18-jarige Alphenaar zijn zaterdagnacht 7 april omstreeks half twee tegen elkaar aangereden. Agenten waren getuige van deze aanrijding. De brommers reden vlak naast elkaar op dat moment. De 17-jarige en de 15-jarige jongen die bij de ander achterop zat, werden verzorgd door ambulancepersoneel. Zij klaagden over een pijnlijke enkel en misselijkheid.

Ruzie Alphen a/d Rijn Een 44-jarige Alphenaar is zaterdagmiddag 7 april omstreeks kwart over vijf aangehouden op verdenking mishandeling van een 31-jarige plaatsgenoot. Zij waren omstreeks 15.00 uur op de Champignon in conflict geraakt over de manier waarop de verdachte de honden van het slachtoffer behandelde. Hierop begon de verdachte zonder verdere aanleiding te slaan. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Beide betrokkenen hebben tegen de ander aangifte gedaan.

Aanrijding onder invloed Nieuwveen Een 43-jarige man uit De Hoef is zaterdagnacht omstreeks kwart over elf aangehouden wegens rijden onder invloed. Op de rotonde aan de Schilkerweg veroorzaakte de man een aanrijding. Hij zag niet op tijd dat er auto's de rotonde opkwamen en kon niet meer op tijd remmen. Hierbij raakten drie auto's betrokken. De man uit De Hoef bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 285 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed Ter Aar Een 37-ajrige man uit Nieuwveen is maandagnacht 9 april omstreeks 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had bij de rotonde het Haasje op de Zevenhovenseweg de macht over het stuur verloren en had zijn auto op het talud, bijna in het water achtergelaten. Te voet was hij naar huis gelopen. De politie trof hem lopend op de J.P. Speelmanlaan aan en sprak hem aan. De man rook naar alcohol, waarna er een ademanalyse werd gedaan. Hij had een ademalcoholgehalte van 785 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Vrouw bij oversteken geschept door bus Leiden Op vrijdag 6 april rond 16.00 uur raakte op de Hoge Rijndijk een 45-jarige vrouw uit Leiden zwaar gewond. Ter hoogte van de Kanaalstraat stak zij tussen een rij wachtende auto's de Rijndijk over. Een over de busbaan naderende lijnbus bestuurd door een 52-jarige man uit Mijdrecht, kon de vrouw vervolgens niet meer ontwijken. Met zwaar hoofd- en beenletsel is zij overgebracht naar het LUMC. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie.

Onder invloed rijden Leiden Op vrijdag 6 april rond 19.55 uur hield de politie op de Molenwerf een 35-jarige man uit Noordwijk aan. De man had kort daarvoor al zwalkend over de Molenwerf twee buitenspiegels van auto's afgelopen. De politie trof de man inmiddels achter het stuur van zijn auto aan. Een ademanalyse kwam uit op 870 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is.

Bewoner overloopt inbreker Leiden Een bewoner van een woning aan de Hogewoerd overliep zaterdag 7 april rond 05.15 uur een inbreker die zich bij hem in de woning bevond. De 52-jarige Leidenaar hield aan het voorval een diepe snee in de neus over. Of hij deze wond opliep doordat de inbreker de Leidenaar van de trap duwde of anderszins, onderzoekt de politie nog. In ieder geval ging de inbreker er vandoor met geld. Van hem ontbreekt nog ieder spoor.

Onder invloed rijden loopt slecht af Leiden Met een borreltje op rijden liep zaterdag 7 april rond 03.30 uur wel heel slecht af voor een 33-jarige automobilist uit Leiden. Op de afrit van de Rijksweg A44 raakte hij de macht over zijn stuur kwijt, kwam in het talud terecht, vervolgens op een zandheuvel, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand op de afrit. Daar trof de politie de zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder met vriendin trof de politie nabij een restaurant op het Transferium aan. In 1e instantie gaf de vriendin aan gereden te hebben. Aan het bureau kwam het hoge woord er echter uit. De Leidenaar had zelf gestuurd en dat terwijl hij onder invloed verkeerde. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw beroofd van fietstas Leiden Een 56-jarige Leidse kreeg zondag 8 april rond 20.50 uur op de Vondellaan nabij de Coornhertstraat de schrik van haar leven. Twee mannen op een fiets bedreigden haar met een mes en wilden haar portemonnee hebben. Nadat zij aangaf deze niet te hebben, sneden ze de fietstas van de fiets. Op dat moment zag de vrouw kans om de fiets weg te duwen en hard weg te rennen naar haar nabij gelegen woning. De fietstas bleek later, was meegenomen door de daders. De politie stelt een onderzoek in.

Schoudertas van schouder getrokken Leiden Van een 53-jarige Leidse werd op zondag 8 april rond 21.00 uur op de Haarlemmerstraat, haar schoudertas van haar schouder getrokken door een langsrijdende fietser. De nog onbekende fietser, met achterop de fiets een vrouw, fietste vervolgens via de Lange Mare weg. In de schoudertas zaten paspoorten, bankpassen en een mobiele telefoon.

Vrouw beroofd van schoudertas Leiden Op de Lammenschansweg heeft op zondag 8 april rond 22.00 uur een beroving plaatsgevonden. Een 66-jarige vrouw uit Leiden liep daar toen plotseling twee fietsende jongens van ongeveer 16-jaar, haar belaagden. Zij wilden haar tas. Eén van de jongens legde zijn arm om de schouder van de vrouw terwijl de ander de schoudertas van haar schouder afhaalde. Daarna verdwenen ze er mee. In de schoudertas bevond zich een portemonnee, pasjes en sleutels.

Eenzijdig verkeersongeval Oude Ade Een 26-jarige vrouw uit Leiden is op vrijdag 6 april omstreeks 22.35 uur gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw zat als passagiere in een voertuig die bestuurd werd door een 35-jarige man uit haar woonplaats. De automobilist reed over de provinciale weg N445 in de richting van Leiderdorp. Ter hoogte van Oude Ade verloor hij de macht over het stuur en raakte met het voertuig van de weg af. Het voertuig kwam via de vangrail tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk heeft de bestuurder gereden onder invloed van alcohol. De passagiere is met een beenbreuk overgebracht naar het LUMC. De automobilist is met letsel in het gezicht, een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De provinciale weg tussen de rotonde nabij Leiderdorp en Rijpwetering is enige tijd afgesloten geweest.

Kop-staart aanrijding Nieuwe Wetering Op zaterdag 7 april omstreeks 15.45 uur heeft op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam ter hoogte van Nieuwe Wetering een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Volgens getuigen voegde een onbekend gebleven voertuig in op de linkerrijstrook waardoor het verkeer dat in file reed op deze rijbaan moest afremmen. Hierdoor ontstond een kop-staart aanrijding tussen vijf personenauto's. De personen van het laatste voertuig, een man, vrouw en kind, werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere voertuigen hadden blikschade.

Diefstal uit woningen Benthuizen Op zondag 8 april werd in drie woningen ingebroken. Vermoedelijk werden de inbraken gepleegd tussen middernacht en 12.30 uur. Uit een woning aan de Vrijheidslaan werd een versterker en een autoradio weggenomen. Bij deze woning werd het slot van de achterdeur geforceerd. Uit een woning aan de De Tocht werd gepoogd in te breken. Daar werd het cilinderslot verbroken. Er werd niets weggenomen. Bij een woning aan de Ochtenstraat kwam de insluiper binnen door eveneens het cilinderslot te verbreken. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd een geldbedrag. De politie stelde een buurtonderzoek in.

Vrachtauto uitgebrand Reeuwijk
Door nog onbekende oorzaak raakte op zaterdag 7 april rond 07.55 uur op de A12 een vrachtwagencombinate die een shovel vervoerde in de brand. De brandweer bluste de brand. De brand veroorzaakte veel verkeersoverlast. Er ontstonden lange files op de A12 en de A20. Ook de binnenwegen raakte door het sluipverkeer overvol. Rond 11.00 uur was de situatie weer normaal.

Motorrijder krijgt geen voorrang Gouda Op zaterdag 7 april rond 10.45 uur raakte een 43-jarige motorrijder uit Dordrecht op de Hanzeweg gewond nadat hem bij een T-kruising geen voorrang was verleend door een 53-jarige automobilist uit Gouda. Met rugklachten is de Dordrechter overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Eenzijdig verkeersongeval Moordrecht Een 29-jarige automobiliste uit Arrien is op zaterdag 7 april omstreeks 19.40 uur met haar voertuig in de sloot terechtgekomen. De automobiliste reed op de afrit van de Rijksweg A20 komende uit de richting van Utrecht. Aan het einde van de afrit sloeg zij op de Middelweg linksaf in de richting van Waddinxveen. Hierbij kwam het voertuig met het rechterachterwiel in de berm teriecht. De automobiliste probeerde dit te corrigeren en gaf gas bij. Hierna raakte de automobiliste de controle over het voertuig kwijt en kwam in een slip terecht. Vervolgens reed de automobiliste in de sloot aan de overzijde van de rijbaan en kwam met het voertuig ondersteboven in het water terecht.

Te veel gedronken Krimpen aan de Lek Een 19-jarige man uit Lekkerkerk werd zaterdag 7 april tijdens een controle rond 01.00 uur staande gehouden op de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek omdat hij te hard reed. Hij overschreed de maximumsnelheid met 44 kilometer per uur. De man bleek tevens te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 365 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Brand in school Lekkerkerk
Een school aan de Nicolaas Beetsstraat in Lekkerkerk liep zaterdag 7 april rond 2.00 uur forse schade op door een uitslaande brand. Twee voorbijgangers zagen rook rond de school en waarschuwden de brandweer. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling Ouderkerk aan den IJssel Een 30-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel is zaterdag 7 april aangehouden vanwege mishandeling. De man sloeg een 40-jarige plaatsgenoot op de IJsseldijk Noord enkele malen in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht op. Het tweetal heeft al langere tijd onenigheid over het gebruik van een oprit.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht Het aantal snelheidsovertreders daalt. Op de Gemeneweg en de Hoogeveenseweg heeft de politie de afgelopen week ruim 15.000 bestuurders op hun snelheid gecontroleerd. Veruit de meeste automobilisten houden zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u. Drie weken geleden reed 93,1% niet te hard. Twee weken geleden steeg dit percentage naar 93,7% en de afgelopen week hield 94,7% zich aan de snelheidslimiet. Toch komen ook nog snelheden voor van meer dan 110 km/u. Overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 16 km/u wordt gestraft met een boeten van f130,- of meer. Ook op de Rijndijk daalde het aantal snelheidsovertreders, 87,9% hield zich aan de snelheid tegen 84,1% de week daarvoor. Van zaterdag 7 op zondag 8 april heeft de politie alcoholcontroles gehouden in Roelofarendsveen, Nieuwe en Oude Wetering. Aan meer dan 700 automobilisten werd een blaastest aangeboden. 12 personen werden bekeurd. Op de Alkemade laan hield de politie een 50-jarige man uit Amsterdam aan. De man blies bij de blaastest maarliefst 915 ug/l; meer dan 2,0 promille. Het rijbewijs van de Amsterdammer is ingevorderd. verkeershandhaving in de komende week: maandag 9 april t/m 15 april
Bij de snelheidscontroles op de Rijndijk zal de politie in de komende week ook gebruik maken van de lasergun. Snelheidsovertreders zullen direct uit het verkeer worden genomen en krijgen een bekeuring aangezegd. Dinsdag 10 april zal de politie in Leiden controleren op het dragen van de veiligheidsgordel en de brommerhelm. Woensdag 11 april vinden gordelcontroles plaats in Lekkerkerk, Ouderkerk, Schoonhoven en Bergambacht.
Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie