Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drenthe krijgt consumentenplatform openbaar vervoer

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Drenthe krijgt consumentenplatform openbaar vervoer

Assen, 9 april 2001
Persberichtnummer 01-032Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben besloten om een consumentenplatform openbaar vervoer in te stellen. Dit platform zal GS van advies dienen over consumentenzaken zoals: wijzigingen van de dienstregeling, vervoervoorwaarden, toegankelijkheid openbaar vervoer, sociale veiligheid en klachtenprocedures.

Het Consumentenplatform wordt ingesteld op basis van de Wet Personenvervoer 2000, waarin staat voorgeschreven dat de opdrachtgever openbaar vervoer - in dit geval de provincie Drenthe
- advies moet inwinnen bij consumentenorganisaties alvorens besluiten te nemen die deze organisaties aangaan. De Wet geeft vervolgens de betreffende onderwerpen aan. Er wordt niet aangegeven op wat voor manier de consumentenorganisaties geraadpleegd moeten worden. De provincie Drenthe kiest voor een praktische oplossing door een platform in te stellen waarin de organisaties gebundeld zijn. Op deze manier krijgt de inspraak een duidelijk gezicht en aanspreekpunt.

Het platform zal drie tot vier keer per jaar bijeenkomen. Organisaties die zullen worden gevraagd voor dit platform zijn onder andere: de vervoersorganisatie Rover, de ANWB, het Vervoer Coördinatie Centrum Noord Nederland en ouderen- en gehandicaptenorganisaties. Ook zullen vertegenwoordigers van jongeren en scholieren worden benaderd. Een onafhankelijke voorzitter zal het platform gaan leiden.

De provincie Groningen heeft en de gemeente Groningen krijgt een soortgelijk platform. Drenthe en deze twee overheden zullen regelmatig met elkaar afstemmen over de te volgen hoofdlijnen. Het platform voor de provincie Groningen is recent als eerste van start gegaan. Drenthe verwacht de voorbereidende werkzaamheden - met name het benaderen van de organisaties - voor de zomervakantie afgerond te hebben, zodat in september de oprichtingsvergadering plaats kan vinden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie