Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.13 uur) Maandag, 9 april 2001.

Maastricht, Sportdag-stropdag:
Een 31 jarige inwoner van Maastricht heeft zondag 8 april 2001 bij de politie aangifte gedaan dat tijdens het sporten uit de kleedkamer zijn beurs werd gestolen.
De inwoner van Maastricht ging er van uit dat tijdens de voetbalwedstrijd die gespeeld werd op het voetbalveld op het sportpark West te Maastricht het kleedlokaal afgesloten zou worden. Dit werd echter vergeten. Een dief zag zijn kans schoon en maakte van de geboden gelegenheid gebruik. Uit de broek van de benadeelde werd zijn beurs met daarin tussen de fl. 100,- en fl. 200,- , enkele bankpassen gestolen. Voor zover bekend was het de enige beurs die gestolen werd.

Maastricht, autobrand:
Op de autosnelweg A-79 Maastricht-Heerlen raakte zondagmiddag 8 april 2001 een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand en kon erger voorkomen.
De 32 jarige gebruiker van de auto afkomstig uit Maastricht hoorde zondagmiddag een harde klap onder de motorkap gevolgd door veel rook. De brandweer werd gewaarschuwd die een beginnend brandje bluste. Bij onderzoek bleek dat de motor nagenoeg geen olie meer bevatte waardoor de drijfstang door de motor heen werd geslagen. Een restant olie kwam op de uitlaat terecht waardoor brand ontstond. Ook ontstond er kortsluiting omdat de stroomverdeelkap scheurde. De auto werd in de loop van de avond weggesleept.

Eijsden, rijden onder invloed:
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 9 april 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd maandagmorgen bij een routinecontrole kort na middernacht vastgesteld op de Kerkstraat te Eijsden. Bij het eerste contact roken de politieagenten een alcohollucht bij de bestuurder die daarop meegenomen werd naar het politiebureau om een verder onderzoek in te stellen. De uitslag van de ademanalyse aan het politiebureau wees een alcoholpromillage aan van
1.7 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de automobilist huiswaarts.

Maastricht, inbraak in winkel:
Op maandag 9 april 2001 heeft een diefstal uit een etalage plaatsgevonden op de Stokstraat te Maastricht.
Een buurtbewoonster werd omstreeks 05.15 uur gewekt door een harde klap op straat. Toen zij naar buiten keek zag ze nog juist een man met kleding in zijn handen wegrennen in de richting van het Onze Lieve Vrouwenplein te Maastricht. Een onderzoek in de binnenstad had geen resultaat. Bij een modezaak in de Stokstraat bleek met een klinker een gat in een ruit gegooid te zijn. Uit de etalage werden diverse kledingstukken ontvreemd. Hoe groot de schade is voor het bedrijf is nog niet bekend. De eigenaresse heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, dronken fietster veroorzaakt schade: Een 44 jarige inwoonster van Maastricht heeft zondagavond 8 april 2001 met haar fiets schade toegebracht aan een op de Mergelweg geparkeerde personenauto nadat zij dronken met haar fiets ten val kwam. Een getuige waarschuwde zondagavond omstreeks 21.15 uur de politie nadat zij gezien had dat een fietster op de Mergelweg te Maastricht tegen een geparkeerde personenauto was gevallen en daarna was weggereden. De politie trof de fietster aan op de Laan van Brunswick ter hoogte van de Mergelweg. Zij lag op de grond, rook behoorlijk naar het gebruik van alcohol en had twee bloedende hoofdwonden tengevolge van de valpartijen. De fietster werd ter behandeling naar het academisch ziekenhuis overgebracht. Na behandeling werd zij meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 2.3 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht, vrouw breekt heup bij verkeersongeval: Een onbekend gebleven automobilist heeft maandagmorgen 9 april 2001 op de President Rooseveltlaan te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij een fietser aanreed die ten gevolge daarvan een heup brak. De automobilist reed na de aanrijding weg van de ongevalsplek zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer, een 71 jarige vrouw uit Maastricht vandaag jarig en op weg om bestelde vlaaien op te halen, reed vanmorgen omstreeks 08.45 uur vanaf de Professor Cobbenhagenstaat de kruising met de President Rooseveltlaan rechtdoor over in de richting van de Voltastraat. Een automobilist deed dit zelfde echter hij reed op de kruising rechtsaf in strijd met een verplichte rijrichting. Bij dit naar rechts van richting veranderen reed hij de bejaarde vrouw aan die hierdoor ten val kwam en haar heup brak. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht waar zij werd opgenomen in afwachting van een operatie. De veroorzaker reed na het verkeersongeval weg van de ongevalsplek in de richting van het Koningsplein zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hij reed in een auto met een Nederlands kenteken. De kleur van de personenauto was vermoedelijk grijs.

De politie is op zoek naar getuigen die meer over het verkeersongeval kunnen vertellen en mogelijk kunnen bijdragen tot het bekend worden van de identiteit van de automobilist. Zij kunnen contact opnemen met de politie in het district Maastricht telefoon 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie