Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regio Politie Drenthe: motorrijder wijkt uit voor haas

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandag 9 april 2001
10:40 maandag 9 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

BEILEN

Verdachte: haas. Stond er in het politierapport. Een 35 jarige motorrijder uit Veenoord verspeelde zondagmiddag op de A28 bij Lhee zijn motor en zn motorpak toen hij bij het uitwijken voor een overstekende haas onderuit ging. De man zelf mankeerde niets. Van de haas is niets meer vernomen.

DIEVERBRUG

Een 57 jarige inwoonster van De Lier is zondagmiddag met knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Ze liep de verwonding op bij een aanrijding op het fietspad langs de Dwingelderdijk bij Dieverbrug. De vrouw fietste daar met haar man toen hun in een bocht een bromfietser tegemoet kwam. Die kon het echtpaar niet meer ontwijken. De bromfietser kwam er van af met een pijnlijke pink en een paar schaafplekken.

EMMEN / DE KIEL

De politie van Emmen heeft zondagavond het rijbewijs ingenomen van een 37 jarige Emmenaar. De ademtest wees uit dat hij achter het stuur had gezeten met ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De man kwam voor een dergelijk feit vier keer voor in de politieadministratie.
Een 51 jarige automobilist uit Witteveen zondagnacht tegen de lamp bij een alcoholcontrole in De Kiel. Zijn ademtest leverde een alcholpromillage op van 1,6. Hij moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs stellen. De man is met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

COEVORDEN

Onbekenden hebben zondag bij een inbraak in een woning aan de Schaepmanstraat in Coevorden onder meer sieraden, en audio- videoapparatuur gestolen. De bewoners ontdekten de inbraak toen ze zondagmiddag na een dagje uit thuiskwamen. In het hele huis waren de kasten doorzocht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

MEPPEL

De politie van Meppel heeft zondagavond vier jeugdige inwoners van Meppel van de straat geplukt. De groep in de leeftijd van 13 tot 17 jaar wordt verdacht van vernieling van een verdeelkast van het TV kabelnet, waardoor de bewoners in de wijde omgeving van de Hoogeveenseweg het TV signaal niet meer konden ontvangen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie de vier man sterke groep aanhouden onder het viaduct van de Bekinkbaan. Volgens de verdachten was verveling de aanleiding voor het onklaar maken van de kabelkast. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie