Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NHG positief over advies van commissie-Tabaksblat

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NHG positief over advies van commissie Tabaksblat

Pers-bericht van 5 april 2001

Vergoeding voor werken aan kwaliteit in huisartspraktijk

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft verheugd kennis genomen van het advies van de commissie Tabaksblat om het kwaliteitsbeleid in de huisartspraktijk als onderdeel van de praktijkkosten structureel te financieren. 'Het is van groot belang dat huisartsen worden gestimuleerd en financieel gesteund bij het handhaven en bevorderen van de kwaliteit in de huisartspraktijk', aldus NHG-voorzitter Ted van Essen.

Hij denkt hierbij aan volgens protocollen gestuurde delegatie van taken aan praktijk-
ondersteuners en het maken van lokale samenwerkingsafspraken met bijvoorbeeld medisch specialisten. 'Kwaliteitsbeleid kan een bijdrage leveren aan de efficiëntie in de huisartsenpraktijk en daarmee een bijdrage leveren aan een oplossing van de bestaande capaciteitsproblematiek', aldus Van Essen, 'mits hiervoor voldoende middelen beschikbaar worden gesteld'. Het NHG steunt de commissie Tabaksblat in haar advies om de huisartsenzorg blijvend deel uit te laten maken van de basisvoorziening voor de gehele Nederlandse bevolking.

Kwaliteitsbeleid in de huisartspraktijk is een voorwaarde om goede huisartsenzorg te kunnen blijven garanderen. Met het verwachte groeiend tekort aan huisartsen is efficiënte en transparante praktijkvoering van het allergrootste belang. Het kwaliteitsbeleid speelt hierbij een belangrijke rol. Het is een goede zaak als huisartsen dergelijke activiteiten niet uit eigen zak hoeven te betalen. De voorgestelde scheiding van inkomen (box 2) en vergoeding van praktijkkosten (box 1) voorziet hierin. De voorgestelde praktijkplannen en het benodigde keurmerk van huisartspraktijken vormen een goede bijdrage aan de kwaliteitsbevordering in de huisartspraktijk.

Het NHG maakt richtlijnen en faciliteert het kwaliteitsbeleid van de Nederlandse huisartsen. Het adviseert en ondersteunt huisartsen in de praktijk en maakt diverse producten ter ondersteuning van het invoeren van de richtlijnen (de zogenaamde NHG-Standaarden).

Ga naar : Nieuwspagina van het NHG
Volgend artikel : Onderhoud aan de ICPC-thesaurus

© copyright NHG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie