Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: kind gewond bij ongeval in Bedum

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 9-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 9 april 2001

Dagelijkse berichten

Bedum: kind gewond bij ongeval
Een 9-jarige jongen uit Bedum is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Lijsterbes in Bedum. Het kind reed op zijn fiets vanuit de brandgang de rijbaan op om over te steken. De jongen werd daarbij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Bedum. De vrouw zag het kind te laat doordat het uitzicht werd belemmerd door een geparkeerde bus. Het slachtoffertje is met schaafwonden en aangezichtletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Finsterwolde: dronken automobilist rijdt tuin in Nadat hij met zijn auto een tuin op de kruising van de Ganzedijk en J.P. Nuusweg in Finsterwolde was ingereden heeft de politie zondagavond een 53-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. Bij de aanhouding bleek dat de man, die inmiddels van de plaats van het ongeval was weggelopen, onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar een bloedalcoholgehalte van 1.5 promille werd gemeten. Daar bleek ook dat de verdachte de rijbevoegdheid was ontzegd wegens eerder rijden onder invloed. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden tijdens de ontzegging van de rijbevoegdheid.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond op het Marktplein in Winschoten een 36-jarige automobilist uit Blijham aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.3 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Delfzijl: dronken man aangehouden
De politie heeft zondagnacht wegens openbare dronkenschap een 34-jarige man uit Appingedam aangehouden op de Europaweg in Delfzijl. Surveillerende politiemensen zagen dat de man aan een geparkeerde auto zat morrelen. Bij aanspreken bleek de man zo zwaar onder invloed van alcohol te verkeren dat met hem geen redelijk gesprek te voeren was. De man gedroeg zicht tevens agressief en schold de politiemensen meerdere keren uit. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en later in de nacht weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemakt voor openbare dronkenschap.

Groningen: vier aanhouding na voetbalwedstrijd
De politie heeft zondagmiddag tijdens en na de voetbalwedstrijd FC Groningen Roda JC vier mensen aangehouden. In de Ripperdalaan werd een 20-jarige man uit Groningen aangehouden wegens overtreding van het omgevingsverbod. Wegens het eerder veroorzaken van en deelnemen aan wanordelijkheden heeft de burgemeester van Groningen de man verboden om zich voor, tijdens en na voetbalwedstrijden van FC Groningen in de nabijheid van het Oosterparkstadion op te houden. De man is meegenomen en na verhoor met een dagvaarding en een proces-verbaal voor opzettelijk niet voldoen aan een bevel of een vordering heengezonden. Een 16-jarige man uit de gemeente Bedum werd na de wedstrijd wegens openlijke geweldpleging aangehouden in de Irislaan. Hij gooide met een stok naar de supportersbus van Roda en gooide stenen naar leden van de mobiele eenheid. De knaap is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Twee broers van 18 en 20 jaar uit Hoogezand zijn aan het eind van de middag in hun woonplaats aangehouden wegens belediging van politiemensen. Beiden schreeuwden aan de Sontweg vanuit een rijdende auto tot tweemaal toe beledigende opmerking naar bereden politiemensen die te paard onderweg waren naar de politiestallen. Aan de hand van het kenteken van hun konden beiden korte tijd later in Hoogezand door de politie worden aangehouden. Ze zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden met een dagvaarding en elk een geldboete van vijfhonderd gulden.

Groningen: stel met hevige ruzie opgepakt
In de Soendastraat heeft de politie zondagnacht een 26-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige vrouw uit Groningen opgepakt. De politie kreeg een melding dat een automobilist een vrouw probeerde te overrijden en trof in de straat de Rotterdammer in een auto aan. Hij bleek te hebben gedronken (0.8 promille). Tijdens zijn aanhouding kwam de vrouw hevig gillend en buiten zinnen naar de agenten toe en ging zij voor autos rennen die op de Bedumerweg reden. Het stel werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat het stel ruzie had gehad om verloren drugs. De vrouw werd nog bekeken door een psychiater maar kon het bureau verlaten evenals haar vriend die een proces-verbaal voor het rijden onder invloed kreeg.

Groningen: burenruzie met mes beslecht
Een al langer lopende burenruzie in de Jadestraat is zondagmiddag uit de hand gelopen waarbij een 38-jarige man zijn 44-jarige buurman met een mes in de hand heeft geraakt. Vanwege een over de schutting gegooide steen kwam de 38-jarige man aan de deur van zijn buurman en maakte een stekende beweging. De buurman kon het mes afweren maar raakte hierbij gewond aan de hand. Een verdere escalatie kon voorkomen worden omdat de echtgenotes tussen beide kwamen. De 38-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn buurman is behandeld aan zijn verwonding.

Groningen: fietsendief aangehouden
Na een melding dat een man zondagavond een fiets had weggenomen voor de studenten sociëteit op de Grote Markt troffen agenten een 43-jarige Stadjer in de Naberpassage aan. Hij was bezig met een steen het kabelslot van de fiets kapot te slaan. De man werd aangehouden en de fiets terug geplaatst op de Grote Markt met een slot van de politie er omheen. De eigenaar wordt door een kaartje aan het politieslot verzocht om aangifte te komen doen bij de politie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie