Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland: district Zuid

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Zuid 9-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding voor belediging
ZEEWOLDE De politie heeft zondagavond op de Gelderseweg een 49-jarige vrouw uit Zeewolde aangehouden wegens belediging. De verwarde vrouw had voor de ingang van de sociale dienst allerlei goederen gedeponeerd. Tijdens het staande houden om haar identiteit vast te kunnen stellen, wilde de vrouw er vandoor. Toen een agent haar bij haar arm pakte, spuugde de vrouw hem in het gezicht. Ze is voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
ALMERE Zondagmiddag is op de IJsselmeerweg een 40-jarige bromfietser uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van bijna 1,5 (650 ug/l). Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
ALMERE Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond op de A6 bij afrit Almere Stad West een 36-jarige Drontenaar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 490 ug/l (ruim 1,1 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 5 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. ALMERE De politie heeft zondagnacht op de Waddendreef een 62-jarige Almeerder aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van ruim
1,8 (795 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving mislukt
ALMERE Een 40-jarige inwoonster van Almere is zondagmiddag op De Haak slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Ze had net gepind en wachtte op de transactiebon toen ze opeens een klap op het achterhoofd kreeg van een nog onbekende jongeman. Op het moment dat ze weer bijkwam zag ze de jongeman wegrennen. De portemonnee had ze nog in haar hand. De vrouw heeft een hoofdwond opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding Marinaweg
ALMERE - Zondagavond heeft zich op de Marinaweg een eenzijdig ongeval voorgedaan. Een 47-jarige automobilist uit Almere reed over de Marinaweg richting de Pampusweg. In de flauwe bocht raakt hij met zijn linkervoorwiel in de linker berm. Door een stuurcorrectie raakte hij een boom in de rechter berm, tolde en kwam uiteindelijk met zijn linker zijkant tegen twee bomen tot stilstand. De man is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met ernstig beenletsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Omdat vermoed wordt dat de man onder invloed verkeerde, is een bloedproef afgenomen. Zijn 37-jarige bijrijdster bleef ongedeerd. De auto raakte total loss en is afgesleept.

Ramkraak Noordeinde
ALMERE Een videotheek aan het Noordeinde is maandagochtend vroeg de dupe geworden van een ramkraak. Volgens getuigen heeft een personenauto meerdere malen tegen de pui gereden om binnen te komen. Wat de schade is, is op dit moment nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie