Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.10 uur
Openlijke geweldpleging

WOERDEN Op zondag 8 april is er een vechtpartij geweest op de Rijnstraat.

In de vroege ochtend rond half vier bevonden drie jongemannen van 19, 20 en 20 jaar en allen afkomstig uit Woerden zich in een horecagelegenheid aan de Rijnstraat. Daar kregen zij woorden met een groep van ongeveer 8 jongeren. Die groep gedroeg zich verbaal zeer agressief, waarop een personeelslid hen verzocht de zaak te verlaten.

Rond kwart voor vier verlieten ook de drie vrienden de zaak. Op straat werden zij opgewacht door de groep. De 19-jarige kreeg als eerste klappen, waarna de beide 20-jarigen het voor hem opnamen. Twee van de drie jongens werden tegen de grond gewerkt en werden geschopt en geslagen, ook de derde liep klappen op. Toen er twee vrienden van het drietal aan kwamen lopen, vluchtte de groep. Alle drie hielden diverse blauwe en pijnlijke plekken aan de openlijke geweldpleging over. Eén van de 20-jarigen bleek tevens een middenhandsbeentje te hebben gebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Doe nuchter rij alcoholvrij

MIJDRECHT De politie heeft in het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter rij alcoholvrij`op zondagavond 8 april een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond op het Hofland plaats en duurde van acht uur tot kwart over negen. Alle 30 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bliezen een `P` (Pass). Dit betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Vernieling fiets

MAARSSEN Op zondagavond 8 april werd op de Pauwenkamp een fiets door een jongen vernield.

Rond zeven uur zag een getuige dat drie jongens bij een aan een lantaarnpaal vastgemaakte fiets stonden en deze vernielden. De getuige belde de politie en dankzij het goede signalement konden de drie even later verderop op de Pauwenkamp worden aangehouden. Het betrof een jongen van 14 jaar en twee van 15 jaar oud en allen afkomstig uit Maarssen. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

Bij het verhoor van de jongens bleek alleen de 14-jarige de daadwerkelijke vernieling te hebben gepleegd. Zijn vriendjes hadden erbij gestaan en verbaal geprobeerd hem te laten stoppen, maar hij luisterde niet naar hen. De 14-jarige bekende de enige te zijn geweest die de fiets had vernield. Hij kon gen reden geven voor zijn gedrag. Alle drie zijn aan het eind van de avond door hun ouders van het politiebureau opgehaald.

Te snel met een slok op

WOERDEN Op zondagavond 8 april werd een automobilist voor te snel rijden naar een benzinestation langs de A12 gedirigeerd.

Rond kwart over negen constateerde een politieman dat een automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 160 km/u. over de A12 reed, terwijl daar een maximum snelheid van 120 km/u. geldt. Voor het uitschrijving van een bekeuring werd de automobilist naar een benzinestation langs de A12 geleid. Daar bemerkte de politieman dat de automobilist, een 44-jarige man uit Utrecht, naar alcohol rook. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 555 ug/l. (1,40 promille). Tegen hem is voor zowel de snelheidsovertreding als voor het rijden onder invloed proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie