Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tumbleweed biedt transparante veilige e-mailoplossing

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TUMBLEWEED BIEDT TRANSPARANTE VEILIGE E-MAIL OPLOSSING

Server-based Tumbleweed Secure Redirect stelt bedrijven in staat om beleid voor het veilig versturen van Internet e-mails centraal vast te leggen en te controleren zonder dat voor de eindgebruiker software of training vereist is

AMERSFOORT, 9 april 2001 - Tumbleweed Communications Corp.* (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van bedrijfskritische internet messaging oplossingen, kondigde vandaag de introductie van Tumbleweed Secure Redirect aan. De software wordt op server-niveau met de bestaande e-mail netwerken geïntegreerd en maakt volledig geautomatiseerde beveiligde communicatie mogelijk. De basis voor automatisch beveiligen en versturen van e-mail met Tumbleweed Secure Redirect is het beleid dat centraal door de IT-manager wordt gedefinieerd. Tumbleweed Secure Redirect versleutelt de e-mail. De ontvanger hoeft niet te beschikken over speciale software om de versleutelde mail te kunnen openen.

Tumbleweed Secure Redirect maakt gebruik van een zogenaamde 'policy-engine' voor het scannen van e-mail. IT-managers configuren de 'policy-engine' en bepalen daarmee welke berichten worden verstuurd via een beveiligd kanaal en welke berichten worden verstuurd via het gebruikelijke e-mailkanaal van de onderneming. Een onderneming kan bijvoorbeeld beleid vaststellen waarbij alle berichten die naar een bepaalde domeinnaam worden gestuurd (zoals het accountantskantoor van een onderneming) voortaan worden verstuurd via het beveiligde Tumbleweed kanaal. Tumbleweed Secure Redirect voert vervolgens dit beleid op eenvoudige wijze uit.

"Het beveiligen van communicatie is van essentieel belang, zeker nu meer en meer bedrijfsgevoelige informatie via e-mail wordt verstuurd", aldus Jeffrey C. Smith, chairman en CEO van Tumbleweed Communications. "IT-managers implementeren beleid waarmee bepaald wordt welke berichten via een beveiligd kanaal worden verstuurd, zonder dat ze overigens op elke desktop nieuwe software moeten installeren of onderhouden. Bij het toepassen van Tumbleweed's software hoeft de eindgebruiker geen e-mail software te vervangen, aan te passen of beveiligingssoftware toe te voegen. Ze gebruiken gewoon het e-mailprogramma dat ze gewend zijn en Tumbleweed Secure Redirect doet de rest. IT-managers hoeven zich ook geen zorgen meer te maken of eindgebruikers zich wel aan de regels houden. De regels worden centraal vastgesteld en automatisch toegepast op server-niveau.

Tumbleweed Secure Redirect versterkt de bestaande 'policy-engine' die is opgenomen in Tumbleweed Messaging Management System (MMS). Tumbleweed MMS is een combinatie van e-mail management producten en diensten die organisaties in staat stelt om beleid in te voeren op het gebied van contentcontrole, encryptie, toegangscontrole, attachments, virus scanning en digitale handtekeningen. Dit internetcommunicatiebeleid kan centraal en universeel door de gehele organisatie worden ingevoerd. Tumbleweed Secure Redirect maakt gebruik van de MMS 'policy-engine' voor het selecteren van berichten die in aanmerking komen voor beveiligde verzending en stuurt deze vervolgens automatisch door naar Tumbleweed Integrated Messaging Exchange (IME), een platform en serie applicaties voor het creëren van beveiligde e-mail kanalen tussen een onderneming en haar klanten, partners en leveranciers.

Over Tumbleweed Communications

Tumbleweed Communicatons is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische internet messaging oplossingen. Tumbleweed realiseert eenvoudig te beheren beveiligde twee-weg communicatiekanalen over het internet. Organisaties gebruiken Tumbleweed's oplossingen om beveiligde communicatienetwerken te realiseren, om hun communicatiestroom centraal te beheren en te controleren en om automatisch confidentiële bedrijfsinformatie beveiligd en traceerbaar via het internet te versturen.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, de Belastingdienst, Fortis, SEB Bank, NASA, de Europese Commissie, PGGM, Relan, Union Miniere, en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Contact informatie (niet ter publicatie):

Tumbleweed Communications Corp.
Arien Klomp, Country Manager
Hardwareweg 2
3821 BM Amersfoort
Tel: 033 4541200
Fax: 033 4541201
Email: (arien.klomp@tumbleweed.com)

Weber Shandwick Netherlands
Michiel Hartkamp
Konininginnegracht 23
2514 AB Den Haag
Tel: 070 3463878
Fax: 070 3643770
Email: (mhartkamp@webershandwick.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie