Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.50 uur
April in het teken van fietsers en bromfietsers

UTRECHT Had de politie van het district Paardenveld (binnenstad, wittevrouwen, vogelenbuurt, zeeheldenbuurt, tuindorp, voordorp) vorige maand extra aandacht voor het rijden door rood licht en fout parkeren op fietsstroken, in de maand april zal zij speciale aandacht hebben voor brom-, snor- en andere fietsers die zich niet houden aan de ook voor hen bestemde verkeersregels.

Met name het rijden tegen het verkeer in zoals op de Oudegracht, Voorstraat, Wittevrouwenstraat, Biltstraat en Nolenslaan en het fietsen of brommen op trottoirs krijgen de aandacht. Ook in de winkelcentra De Gaard en Hoog Catharijne zal extra toezicht zijn. Onverkort wordt ook deze maand extra gelet op (brom) fietsers die door rood licht rijden. De bedragen voor de verschillende overtredingen variëren tussen de fl. 40,- en fl. 70,-.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op zondagmiddag 8 april, omstreeks tien voor half vijf, zagen surveillerende politieagenten in een hoekje van de Mariaplaats een man zitten. De man rommelde wat in een tas en deed deze dicht bij het zien van de politie. Terwijl de politieagenten naar de man toeliepen, werden zij aangesproken door getuigen die meedeelden dat zij gezien hadden dat de man met een autoradio bezig was.

Toen de politie de man naderde om hem aan te spreken, vluchtte hij weg. Na een korte sprint kon hij worden aangehouden. In de tas van de man zaten een autoradio en schroevendraaier. De verdachte, een 32-jarige inwoner van Utrecht, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat er net aangifte werd gedaan van een auto-inbraak op de Ganzenmarkt. De aangever herkende de autoradio, die door de politie bij de verdachte werd aangetroffen, als zijn eigendom. De verdachte werd inverzekering gesteld.

Autodief aangehouden

UTRECHT Op zondagmiddag 8 april werd gemeld dat er in de omgeving van het Looplantsoen jongeren rondreden met vermoedelijk een gestolen auto. Toen de politie in de buurt ging kijken, bleek de auto net weg te zijn gereden. Het kenteken was inmiddels bekend en werd via de mobilofoon doorgegeven aan andere politie-eenheden.

Korte tijd later zagen politieagenten de bedoelde auto, een Volkswagen Polo, rijden op het Smaragdplein. De politie ging achter de auto aan en trof deze verlaten aan op de Diamantweg. Op korte afstand van de auto liepen twee jongens hard weg. De jongens konden op de Onyxweg en worden aangehouden. Het betrof een 17-jarige en een 18 jarige, beiden uit Utrecht.

De auto bleek gestolen te zijn en was voorzien van gestolen kentekenplaten. De 18-jarige verdachte bleek na onderzoek niets met de diefstal te maken te hebben en werd in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld.

Massale vechtpartij

UTRECHT Op zondagavond 8 april, omstreeks tien over half acht, werd een massale vechtpartij gemeld op de W.A. Vultostraat. Toen de politie ter plaatse kwam, liepen diverse personen hard weg. Ook reden een aantal autos en motorfietsen snel weg in de richting van de Julianalaan.

Op de Julianalaan zagen politieagenten vervolgens dat een groep jongeren met een groep motorrijders op de vuist ging. De politie scheidde de groepen. De aanleiding tot de vechtpartij was dat een vrouw van één van de leden van de motorclub vermoedelijk was bedreigd. Diverse betrokkenen overwegen nog om aangifte te doen.

Dronken achter het stuur
UTRECHT Op zondagavond 8 april, omstreeks kwart over negen, zagen politieagenten dat een bestuurder de grootste moeite had om zijn auto op de rijbaan van de Einsteindreef te houden. De bestuurder reed zeer langzaam en reed diverse keren tegen de trottoirbanden op.

De agenten controleerden de bestuurder, een 45-jarige inwoner van Utrecht. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 2,1 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autokraker aangehouden
UTRECHT Op zondagavond 8 april, omstreeks kwart over tien, werd bij de politie gemeld, dat een man aan het inbreken was in geparkeerde voertuigen aan de Nigerdreef. De politie reed op het moment van de melding in de buurt en was direct op de plaats waar de autokraker zich ophield. Deze werd dan ook in de buurt van het opengebroken voertuig aangetroffen.

De verdachte, een 28-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. In de omgeving van de opengebroken auto werden goederen aangetroffen die vermoedelijk daaruit afkomstig waren.

Poging beroving, verdachte aangehouden
UTRECHT Op maandag 9 april, omstreeks vijf voor één in de nacht, zag een 36-jarige inwoner van Utrecht, dat een man bezig was met het openbreken van een slot van een fiets op de Lange Lauwerstraat. De Utrechter zei hier wat van en deelde mee dat hij de politie ging bellen. Hierop kwam de verdachte achter de man aangelopen, pakte een mes en eiste de telefoon op van de Utrechter.

Deze had inmiddels de politie al aan de lijn via 1-1-2. Toen de verdachte dit hoorde vluchtte hij weg op de inmiddels door hem opengemaakte fiets. De politie kon de verdachte, een 35-jarige inwoner van Utrecht, even later op het Smakkelaarsveld aanhouden. Het mes en de fiets werden inbeslaggenomen en de verdachte werd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie