Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ledental vakcentrales daalt

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Ledental vakcentrales daalt

Op 1 januari 2001 waren 1,8 miljoen personen via een vakvereniging aangesloten bij een van de drie Nederlandse vakcentrales. De FNV is veruit de grootste met 1,2 miljoen leden. Het CNV volgt met 354 000 leden. De kleinste is de Vakcentrale MHP met 215 000 leden.

Ten opzichte van het vorige kwartaal daalde het aantal leden van de FNV met 7 500. Het ledental van de andere twee vakcentrales bleef nagenoeg onveranderd.

In de jaren negentig is het ledental van elk van de vakcentrales fors toegenomen. Eind 1999 keert het tij. De vakcentrales zien het aantal leden afnemen. Dat komt voor een deel, doordat een aantal vakverenigingen uittreedt.

Daarna daalt het ledental van de FNV en het CNV verder. Dat van de Vakcentrale MHP stijgt echter . De ledenwinst van deze vakcentrale wordt veroorzaakt door toetreding van een categorale vakvereniging.

Leden vakcentrales

Wout Jansen Heijtmajer

Meer gegevens over de leden van vakcentrales vindt u in Statline

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 09 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie