Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ben ondersteunt dovensport

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Den Haag, 9 april 2001

Ben ondersteunt dovensport

Ben gaat de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond (KNDSB) ondersteunen. Deze steun bestaat uit het beschikbaar stellen van mobiele toestellen tijdens de Wereldspelen van doven, die van 22 juli tot en met 1 augustus 2001 in Rome zullen worden gehouden. Met deze toestellen kunnen SMS- en faxberichten worden verzonden. Bovendien kan ermee worden 'gewapt'. Daarnaast zal de talentvolle Nederlandse slechthorende atlete Eva Maria Dollart financieel worden ondersteund om haar voorbereiding op de wereldspelen verder te optimaliseren.

Bij de opening van de Pre Deaf World Games in Amsterdam zei Enno Tjepkema, Sponsoring Manager van Ben, dat de combinatie van doven en mobiele telecommunicatie op het eerste gezicht misschien niet voor de hand ligt. "Maar dat is een misverstand. Juist gezien de toenemende populariteit van SMS en wap zijn mobiele telefoons ook voor doven en slechthorenden een uitkomst."

Het versturen en ontvangen van SMS-tekstberichten is in de afgelopen twee jaar enorm populair geworden. Inmiddels worden sms en wap ook steeds meer gebruikt om informatie op te vragen op het gebied van nieuws, sport, koersinformatie, weer en verkeer, reizen en ontspanning (spelletjes, chatten). Om het gebruik van sms nog aantrekkeljker te maken heeft Ben tijdelijk het tarief voor het versturen van sms-berichten gehalveerd. In april kost dit slechts Euro 0,10 per bericht.

Ben sportief

Ben is reeds geruime tijd Partner in Sport van NOC*NSF. Tijdens de Olympische Zomerspelen in Sydney werd het contract met deze sportkoepel verlengd tot 2004. Daarnaast ondersteunt Ben een aantal individuele wintersporters, onder wie schaatser Erben Wennemars. Vorig jaar maakte de slechtziende wielrenner Jan Mulder, die tijdens de Paralympics in oktober goud haalde, deel uit van het Ben zomersportteam.

Over Ben

Ben Nederland B.V. is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% - 1 aandeel) en Belgacom samen met Tele Danmark (50% + 1 aandeel). Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Inmiddels heeft Ben ruim 900.000 actieve klanten (15 Maart 2001) en is Ben in belminuten en mobiel dataverkeer de derde aanbieder van Nederland. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 59 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.

Voor meer informatie:

Ben Nederland B.V.

Henny van der Heiden, Directeur In- en Externe Betrekkingen

Vast: 06 1409 5376, Mobiel: 06 2409 5376,

E-mail: (pers@ben.nl).

Persberichten op de site: www.ben.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie