Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsopleiding in vorm van educatieve theatermusical

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Uniek in Europa
Bedrijfsopleiding in de vorm van theatermusical

Op 9 april 2001 gaat in Theater Aan de Parade te 's-Hertogenbosch de educatieve theatermusical 'Ach, ik doe alleen mijn werk...' in première.

De educatieve theatermusical 'Ach, ik doe alleen mijn werk...' toont de weg in het doolhof van moderne bedrijfsprincipes en vertaalt deze naar een verstaanbare en menselijke taal. De manier waarop dit gebeurt is uniek in de wereld. 'Ach, ik doe alleen mijn werk...' is een andere manier van bedrijfstraining met een combinatie van theater en musical. In ' s-Hertogenbosch vindt op 9 april 2001 de première plaats van deze nieuwe productie.

De theatermusical speelt zich af in de vorm van een fictieve rechtszaak. In het eerste deel, de aanklacht van de procureur, wordt een bedrijf geconfronteerd met de eisen van de moderne maatschappij. Deze zijn in direct verband met de 4e economische golf waar waarden als "planet" en "people" de nadruk krijgen. Het pleidooi van de procureur en de getuigenissen, doorspekt met humor, stellen de medewerkers voor een nieuwe uitdaging. In het tweede deel krijgt het proces een verrassende wending. Via veertien bekende songs belicht de verdediging sleutelwaarden van de hedendaagse onderneming. Zo worden de toeschouwers meegesleept en gemotiveerd voor veiligheid, kwaliteit, milieu, klantgerichtheid, interne communicatie, harmonie, betrokkenheid, respect, enz.
De productie wordt ondersteund door een live-orkest en de cast telt 22 professionele Vlaamse acteurs, dansers en solisten. Daaronder bekende gezichten van de Vlaamse televisie.

Voorgaande productie groot succes
'Ach, ik doe alleen mijn werk...' is de derde theaterseminar-productie van Legende Education. Auteur-regisseur is Aernout M. van de Panne en kan als de geestelijke vader van het genre worden beschouwd. Na tien jaar ervaring in 'klassieke' bedrijfsopleidingen startte hij in 1995 met avondvoorstellingen van het door hem ontwikkelde theaterseminar 'Klanten klagen nooit, ...zij zappen'. Doel van dit seminar is medewerkers van alle niveaus bewust te maken van het belang van klantgerichtheid en service voor de organisatie. 'Klanten klagen nooit, ...zij zappen' werd in de Benelux inmiddels al zo'n driehonderd keer opgevoerd, in totaal voor niet minder dan honderdvijftigduizend toeschouwers. De afgelopen jaren werden drie verschillende versies ontwikkeld: voor de overheid, de zorgsector en het bedrijfsleven. Het theaterseminar is ook een exportproduct. Naast België vinden ook in Frankrijk regelmatig opvoeringen plaats. En dit jaar gaat het stuk ook in Spanje en Groot-Brittannië in première.

Empowerment
Daar waar 'Klanten klagen nooit, ...zij zappen' zich richt tot medewerkers van alle niveaus, is het theaterseminar 'Wie heeft mijn parachute gevouwen?' in de eerste plaats bestemd voor het management. Het centrale thema is empowerment. Het toont hoe een manager zichzelf het leven lastig kan maken door vaak voorkomende fouten en hoe hij/zij veel efficiënter kan leiden en motiveren aan de hand van een paar vuistregels.
'Wie heeft mijn parachute gevouwen?' verloopt volgens de dinershow-formule. Vanaf vier personen krijgt men een privé-tafel op naam van het bedrijf en kan men zakenrelaties ontvangen.

Over Legende Education
Legende Education heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en de organisatie van eigen theaterseminars en educatieve shows. Het bedrijf realiseerde inmiddels verschillende producties, waaronder 'Klanten klagen nooit, ...zij zappen' en 'Wie heeft mijn parachute gevouwen'. De laatste productie met een geheel nieuwe formule is de theatermusical 'Ach, ik doe alleen mijn werk...'. Oprichter Aernout M. van de Panne heeft ruim 20 jaar ervaring in bedrijfstraining op internationaal niveau, waarbij hij belangrijke leiderstechnieken in Europa introduceerde. Legende Education heeft vestigingen in Obbicht (NL), Brussel (B) en Parijs (FR).


Voor meer informatie of foto's: Zethof PR & Consultancy, Ilse Zethof, tel: 0297-360292
e-mail: (ilse@zethof.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie