Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weert nog slechts via grensovergang Kempenweg bereikbaar

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

9 april 2001
WEERT NOG SLECHTS VIA GRENSOVERGANG KEMPENWEG RECHTSTREEKS BEREIKBAAR Alleen via de grensovergang Kempenweg is Weert sinds zaterdag 7 april jl. vanuit België nog rechtstreeks bereikbaar. De overige grensovergangen tussen Weert en België zijn door de Belgische regering door middel van containers, zandhopen e.d. helemaal afgesloten in verband met het gevaar voor mond- en klauwzeer. Dat geldt ook voor alle niet-doorgaande wegen in de gemeente Weert die naar België leiden.
De enige grensovergang die niet is gesloten is dus die aan de Kempenweg. Men dient daar wel rekening te houden met filevorming en vertraging.
Aanvankelijk zouden de overgangen Maaseikerweg en Bocholterweg samen met de Kempenweg open blijven. In het weekend is echter door de Belgische overheid besloten alleen de overgang Kempenweg in tact te laten en die in de Maaseikerweg en Bocholterweg ook te sluiten. Diverse grensovergangen tussen België en Nederland zijn sinds enkele dagen in opdracht van de Belgische regering afgesloten. Omdat het voorzien van afzettingslinten en vooraankondigingen. Het is nog onbekend hoe lang België de grenzen voor het verkeer gesloten houdt.

De volgende grensovergangen zijn gesloten:
Bocholterweg
Maaseikerweg
Laatst gewijzigd op: 10 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie