Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landschapsherstel langs het Reitdiep Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 10 april 2001 Persbericht nr. 70

Landschapsherstel langs het Reitdiep

Vandaag hebben Gedeputeerde Staten in principe besloten in totaal fl 45.900,- bij te dragen aan de uitvoering van een tweetal landschapsherstelprojecten op twee akkerbouwbedrijven langs het Reitdiep. Stichting landschapsbeheer Groningen zal de werkzaamheden uitvoeren.

De projecten zijn een uitwerking van het onderdeel landschapsherstel uit het 'Inrichtingsplan Middag Humsterland'. Dit inrichtingsplan is al in 1997 opgesteld en beschrijft uiteenlopende maatregelen die de leefbaarheid van het Middag Humsterland kunnen verbeteren. Landschapsherstel is één onderdeel hiervan. De twee akkerbouwbedrijven (fam. Haack en fam. Bos) liggen beide in de buurt van Oldehove.

Bos

Op het bedrijf van de fam. Bos zal de oude Reitdiepdijk weer worden hersteld. Daarbij wordt een zogenaamde 'kolk' ook weer opgeknapt. Dit is een ronde plas aan de voet van de dijk welke als gevolg van een dijkdoorbraak ontstaan is. Daarnaast worden kenmerkende erfbeplantingen ook weer hersteld.

Haack

Voor het bedrijf van de familie Haack is al in 1996 een zogenaamd bedrijfsnatuurplan opgesteld. Dit is een plan waarin beschreven wordt op welke wijze een aantal natuurwaarden en landschapselementen relatief eenvoudig hersteld kunnen worden. Ter voltooiing van dit plan worden nu de oude Reitdiepdijk en een bijbehorend authentiek schotbalkhuisje opgeknapt. Bovendien wordt een oude paardenstal op het erf van de fam. Haack omgetoverd tot het 'Informatiecentrum voor Agrarisch Natuurbeheer Lammerburen'. Dit informatiecentrum heeft een functie als voorlichtings- en educatiecentrum en laat zien wat er op een gemiddeld boerenbedrijf mogelijk is op het gebied van agrarisch natuurbeheer. Bezoekers kunnen verschillende tentoonstellingen bezichtigen maar kunnen ook rondleidingen op het bedrijf krijgen. Daarnaast zal het informatiecentrum tevens gebruikt worden als vergaderruimte voor werkgroepen en verenigingen die zich met natuur en landschap bezig houden. Op deze manier zal het Informatiecentrum Agrarisch Natuurbeheer Lammerburen fungeren als een reclamebord voor het agrarisch natuurbeheer in heel Groningen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt contact opnemen met de provincie Groningen: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten 050 3164129.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie