Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst gemeente Oirschot

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 10-04-2001

Motorcrossclub
Het college geeft de Oirschotse motorcrossclub MCO vergunning om de crosstijden te wijzigen binnen het maximum van 8 uur per week. Bij clubwedstrijden vervallen de tijden van zaterdag en worden de uren aan de zondag toegevoegd. Het gaat om 9 clubwedstrijden per jaar op zondag. Tijdens zo´n clubwedstrijd mag de crossinrichting geopend zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur, maar tot 10.30 uur mogen er geen motoren worden getest of motorcrossactiviteiten plaatsvinden. Aan de vergunning zijn diverse voorschriften verbonden, zoals het aanbrengen van een goedgekeurde uitlaatdemper aan de motoren.

Dakkapellen
Tijdens een controle door de ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht bleek dat een inwoner van Oostelbeers een dakkapel aan het bouwen was zonder bouwvergunning. Op verzoek van de gemeente heeft deze inwoner alsnog een bouwvergunning voor twee dakkapellen ingediend, maar deze is door B&W afgewezen. Het plan voldoet niet aan de redelijke eisen van welstand en het illegale bouwwerk moet daarom verwijderd worden.

Openbaar groen De Notel
B&W stellen aan de raad voor om in te stemmen met de notitie ´Waardering openbaar groen de Notel´ waarin onderscheid wordt gemaakt in vijf categorieën openbaar groen. Gronden die in ieder geval niet voor uitgifte in aanmerking komen zijn de gronden die onderdeel vormen van de groene hoofdstructuur en gronden waarop bomen staan. Alleen het niet-functioneel groen komt in aanmerking voor verkoop aan kopers met een aangrenzend perceel. Er mogen geen ondergrondse kabels en leidingen of andere nutsvoorzieningen aanwezig zijn. Bovendien mag er geen sprake zijn van reservering voor eventueel toekomstige ontwikkeling, bijvoorbeeld doorsteek of parkeermogelijkheid. De notitie is opgesteld door Pouderoyen Compagnons.

Uitbreiding De Korenbloem
Het college verleent voor de uitbreiding van de openbare basisschool De Korenbloem een bouwvergunning en vrijstelling van de bepalingen van het bestemmingsplan De Notel.

Gevelaanduidingen
Bij drie horecagelegenheden in Oirschot zijn naamsaanduidingen op de gevel aangebracht zonder dat daarvoor toestemming was gevraagd. De ondernemers hebben deze toestemming inmiddels gevraagd en het college gaat akkoord met het plaatsen van een enkele naam op de gevel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie