Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierentuinen vaccineren nog niet tegen MKZ

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van Dierentuinen


Dierentuinen vaccineren (nog) niet

Een vertegenwoordiging van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) heeft gisteren, 9 april, een constructief overleg gehad met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) over preventieve vaccinatie van
dierentuindieren tegen MKZ.


De Minister deelt dezelfde bezorgdheid als de NVD inzake het instandhouden van bedreigde diersoorten door dierentuinen. Beiden zijn het er mee eens dat het eventueel ruimen van delen van de diercollecties absoluut ethisch en
maatschappelijk ongewenst is.

De mogelijkheid tot het vaccineren van dierentuindieren en de gevolgen voor de MKZ-vrije status wordt in de werkgroep van de Office International des Epizooties (OIE) op 18/19 april 2001 besproken. Een besluit wordt door de OIE genomen in de vergadering van 27 mei 2001. Er zijn 154 landen aangesloten bij de OIE.

Het ministerie van LNV vindt dat de NVD dierentuinen een uiterst goede bescherming bieden aan hun dieren tegen besmetting door het MKZ virus. Vandaar dat het ministerie vindt dat vaccinatie op korte termijn niet aan de orde is, en dierentuinen open mogen blijven.

Bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zijn aangesloten: Apenheul in Apeldoorn, Artis in Amsterdam, Burgers' Zoo in Arnhem, Dierenpark Amersfoort in Amersfoort, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium Harderwijk in Harderwijk, Noorder Dierenpark in Emmen, Zoo Parc Overloon in Overloon, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Safari Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn, Dierenpark Wissel in Epe.


Nederlandse Vereniging van
Dierentuinen
Postbus 20164 1000 HD Amsterdam Plantage Kerklaan 38-40 CZ Amsterdam (Artis)
Telefoon (020) 5200750 Fax (020) 5200752
Internet www.nvdzoos.nl
E-mail (nvdzoos@nvdzoos.nl)
Rabobank Apeldoorn, nr. 394061136 K.v.K. te Rotterdam nr V344490 Erkend bij Koninklijk Besluit van 4 juli 1966

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie