Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Claim op domeinnaam Kamasutra.nl afgewezen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank LeeuwardenClaim op domeinnaam Kamasutra.nl afgewezen

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 10-04-2001

De domeinnaam kamasutra.nl is eigendom van een éénmansbedrijf uit Leeuwarden, dat via haar website -die nog in ontwikkeling is- online produkten wil gaan verkopen.

Een bedrijf uit Oegstgeest, dat samen met een ander bedrijf onder de naam Kama Sutra BV erotische lifestylebeurzen organiseert, heeft in kort geding tevergeefs getracht de domeinnaam kamasutra.nl te verkrijgen. Dat dit bedrijf het woordmerk "KAMA SUTRA" heeft gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau heeft gedeponeerd kon de president niet overtuigen. De president zegt hierover dat het boek Kamasutra al meer dan 16 eeuwen oud is en dat deze naam -mede vanwege de bekendheid door televisieprogramma's- associaties opwekt met het liefdesspel. Een erotische lifestylebeurs onderscheidt zich door het gebruikmaken van de naam Kamasutra daarom onvoldoende van andere commerciële activiteiten op dit gebied.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB0956
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie