Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevekes deelneming Cramo marktleider in Noorwegen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Geveke N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Geveke N.V.

Gevekes deelneming Cramo nu marktleider in Noorwegen

NAARDEN - Geveke's deelneming Cramo heeft met de acquisitie van Kramo AS, een leidende positie op de Noorse verhuurmarkt voor machines en gereedschappen ingenomen. Tegelijkertijd nam Cramo het Zweedse verhuurbedrijf Byggmaskiner i Anderstorp van the Midway Group over en versterkte daarmee haar positie op de Zweedse verhuurmarkt. De twee geacquireerde ondernemingen realiseerden in 2000 met 54 medewerkers een gezamenlijke omzet van EUR 13 miljoen.

Geveke nv heeft sinds mei 2000 een 49,9 procent belang in het Zweedse verhuurbedrijf Cramo. Cramo is marktleider in Zweden, Estland en nu ook in Noorwegen en is een vooraanstaand speler in Finland en Polen op het gebied van business-to-business verhuur van machines, apparatuur en modular space (verplaatsbare kantoren en werkruimten). De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de leidende verhuurgroepen van Noord-Europa.

Het geacquireerde Kramo AS heeft vijf verhuurpunten in Noorwegen en realiseerde in 2000 met 26 medewerkers een omzet van ruim EUR 7,5 miljoen. De totale verhuuromzet van Cramo in Noorwegen bedraagt na de acquisitie ruim EUR 16 miljoen, waarmee de onderneming de grootste, zelfstandige business-to-business verhuurspecialist van Noorwegen is.

Byggmaskiner i Anderstorp werd tegelijkertijd met Kramo van moederbedrijf the Midway Group gekocht. Bij de geacquireerde Zweedse verhuurder werken dertig mensen op zeven locaties, die het afgelopen jaar een omzet van EUR 5,5 miljoen realiseerden. Byggmaskiner i Anderstorp richt zich voornamelijk op verhuur van materieel voor de wegenbouw en vult daarmee het aanbod van Cramo uitstekend aan.

Beide acquisities passen geheel in de strategie van de Geveke groep, waarin een uitbreiding van de verhuuractiviteiten een vooraanstaande plaats inneemt. Daarnaast zullen beide winstgevende acquisities bijdragen aan de winst per aandeel van Geveke in 2001.

De Directie

Naarden, 10 april 2001

Voor nadere informatie:
ing C. Knol
CEO
tel. 035 6997 301

mr drs T.S. Haisma
CFO
tel. 035 6997 307

Geveke nv
Gooimeer 6-35
1411 DD Naarden
www.geveke.com

Geveke nv is een dienstverlenende handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging
- toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.100 mln per jaar met ca 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Moskou.

De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie