Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netto resultaat Audax groeit in 2000 met 31%

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

10 april 2001

Netto resultaat Audax groeit in 2000 met 31%

De aftredende Voorzitter van de Hoofddirectie, Jacques de Leeuw (67), sluit de laatste jaarrekening, waarvoor hij verantwoordelijk is, goed af. Audax mocht in 2000 een winstgroei noteren van 31% ten opzichte van 1999. De winst voor belastingen nam toe met 20%.

Het jaar 2000 stond in het teken van een verdere herstructurering van de activiteiten van Audax.

De extra winst is met name behaald door het afstoten van verliesgevende activiteiten en dankzij de goede resultaten bij de divisie Publishing.

De resultaten van de divisie Sales en Marketing zijn gestegen door de afbouw van de verlieslatende distributie van multimedia. In de divisie Retail lag de nadruk bij AKO op de uitbreiding van het aantal vestigingen en de verdere optimalisering van de winkelformule. In 2000 werd de AKO- literatuurprijs in ere hersteld.

Op 9 april 2001 heeft Jacques de Leeuw het voorzitterschap van de hoofddirectie overgedragen aan Carel Bikkers. De nieuwe hoofddirectie, waarin Carel Bikkers en Edy Eland zitting hebben, zal de verantwoordelijkheid over het boekjaar 2001 op zich nemen.

De strategie van Audax blijft gericht op een verdere versteviging van het marktaandeel in zowel uitgeven als distribueren in het Nederlandse taalgebied. Audax tracht dit te realiseren door middel van acquisitie en grotere efficiency. Hierbij wordt rekening gehouden met de bestaande portfolio en het gewenste rendement. Naast de opkomst van de digitalisering, ziet Audax nog altijd een zeer grote toekomst weggelegd voor de gedrukte media.

(einde persbericht)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie