Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Hoge en lage muziek bij Studium Generale in Delft

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

PERSBERICHT
STUDIUM GENERALE

VERBODEN PARALLELLEN
De Wereld in een Vijfkwartsmaat
Vijf onderzoekende voordrachten over muziek in een brede samenhang.

Studium Generale geeft een keer per maand ruimte aan een lezing waarin vanuit de beschouwing van muziek in haar ontwikkeling, verrassende parallellen naar andere disciplines, significante elementen en momenten worden uitgelicht. Deze lezingen vinden plaats in de grote zaal van Mekelweg 10. Opzet en presentatie door Oscar van Dillen (componist en docent aan het Rotterdams Conservatorium) en Oscar van der Pluijm (beleidsmedewerker muziek van de Rotterdamse Kunststichting). Krashna Musica omlijst iedere lezing met een toepasselijke muzikale bijdrage. In april het derde deel in de serie.

Dinsdag 10 april, 20.15 uur
DE DIEPTE
Hoge en lage muziek

Er zijn maar twee soorten muziek: goede en slechte
Leonard Bernstein

Door velen wordt er verschil gemaakt tussen hoge en lage kunst; alles was niet klassiek is, zou van lager allooi zijn? Hedendaagse componisten verwerken veelal zowel klassieke als populaire elementen in hun composities. Is die klassieke componist (als maestro) dan nog wel boven muzikanten als Elvis Presley, Miles Davis of Madonna verheven? Ook het publiek is wellicht niet meer in soorten onder te verdelen. De punker gaat soms ook naar Bach, operaliefhebbers zie je ook in obscure jazz-kelders. En in Paradiso, de rocktempel van weleer, is geen muzieksoort meer ondenkbaar. De publieken mengen zich.

Over geslaagde en mislukte cultuurconfrontaties en grensvervagingen.

Informatie:
STUDIUM GENERALE TU DELFT
Mekelweg 10
2628 CD Delft
Telefoon: 015 - 278 3988
Fax: 015 - 278 8830
Email: (sg@ssc.tudelft.nl)
www.sg.tudelft.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie