Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W gemeente Oirschot

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 03-04-2001

Vrijstelling bestemmingsplan
Er wordt een zogenaamde Zelfstandige Project Procedure opgestart om de bouw van 20 woningen in De Hille te Middelbeers mogelijk te maken. Dit bouwproject is namelijk gelegen op grond die volgens het huidige bestemmingsplan een agrarische bestemming heeft. Via de Zelfstandige Project Procedure kan de gemeente vrijstelling van het bestemmingsplan aanvragen.

Perceel Hillestraat
Het college gaat akkoord met het verpachten van een perceel aan de Hillestraat voor een kortlopende termijn van één jaar. De pachter zal het perceel alleen gebruiken voor biologische landbouw waarop het eco-keurmerk toegepast wordt.

Doorverkoop kavel Hille
B&W geeft geen toestemming voor de doorverkoop van een kavel in de Hille en verleent dus ook geen ontheffing van de bouwplicht. De eigenaren willen de nog onbebouwde kavel overdragen aan hun zoon. Het beleid is dat mensen alleen op eigen inschrijving op de wachtlijst een kavel toegewezen kunnen krijgen. De kavel mag pas na afronding van de bouw doorverkocht worden.

Deelname aan Roparun
Van de 13e Gemechaniseerde Brigade van de landmacht uit Oirschot neemt een team deel aan de Roparun, de langste estafette hardloopwedstrijd ter wereld van Rotterdam naar Parijs. De deelnemers stellen zich ten doel om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. De gemeente stelt, evenals voorgaande jaren, een bedrag van f. 250,- beschikbaar voor het goede doel. De bijdrage van de gemeente komt volledig ten goede aan het goede doel, omdat de deelnemers de kosten voor de run zelf moeten dragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie