Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regionale debatten CDA in Amsterdam en Horst

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Regionale debatten Competitie van Ideeën in Amsterdam en Horst (Limburg)

Deze week vinden er twee regionale debatten plaats over het nieuwe verkiezingsprogramma. Dinsdag 10 april vindt er een debat plaats in het Limburgse Horst, woensdag 11 april in Amsterdam. Hoofdonderwerp tijdens beide bijeenkomsten is Stad, land en water in duurzame harmonie. Dit is een van de tien thema's in de Competitie van Idee-en. Pieter van Geel, voorzitter van de focusgroep Stad, land en water in duurzame har-monie zal op beide bijeenkomsten dit thema inleiden.

Onder de noemer Competitie van Ideeën startte het CDA in december 2000 een uniek interactief proces waarin kiezers en leden meeschrijven aan het verkiezingsprogramma 2002-2006. De beste ideeën van leden en niet-leden krijgen een plaats in het nieuwe programma.

Regionaal debat in Horst op dinsdag 10 april
Het regionale debat in Limburg op dinsdag 10 april a.s. vindt plaats in 't Gasthoes, Gasthuis-straat 25 te Horst. Na de opening om 19.30 uur volgt een optreden van fanfare Ceacilia (we-reldkampioen in de hoogste klasse) Vervolgens wordt er in vijf werkgroepen gedebatteerd over werk op maat voor alle generaties (olv de Maastrichtse CDA-wethouder Theo Bovens), Investeren in mensen (Onderwijs) (olv Ine Aested-Madsen, directeur onderwijsinstituut), Zor-gen voor morgen (zorg) (olv Martin Eurlings, CDA-gedeputeerde zorg in Limburg), Misdaad bestrijden (veiligheid) (olv CDA-Tweede Kamerlid Camiel Eurlings) en Een vitale democra-tie (openbaar bestuur) (olv CDA-Tweede Kamerlid Maria van der Hoeven).
Na de pauze volgt een inleiding van Pieter van Geel over het hoofdonderwerp Stad, land en water in duurzame harmonie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een forum- en zaaldiscus-sie over dit onderwerp. In het forum hebben zitting: Pieter van Geel, Ger Koopmans (CDA-statenlid in Limburg), Jos Hessels (adjunct-secretaris LWV), Maria van der Hoeven (CDA-Tweede Kamerlid) en Harrie Govers (vice voorzitter Zuiveringschap Limburg en lid DB Wa-terschap Roer en Overmaas)

Aanvang: 19.30 uur
Sluiting: 22.30 uur

Regionaal debat in Amsterdam op woensdag 11 april
Het regionale debat in Amsterdam op woensdag 11 april vindt plaats in het Open Haven Mu-seum, KNSM-laan 311 te Amsterdam. Na de opening om 19.00 uur leidt Pieter van Geel het hoofdonderwerp van de avond, Stad, land en water in duurzame harmonie in. Daarna is er onder leiding van Jan Willem Wits een debat in Lagerhuis-stijl over dit onderwerp.
Na de pauze wordt er in deelsessies gedebatteerd over zeven andere thema's uit de Competitie van Ideeën, te weten Werk op maat voor alle generaties, Investeren in mensen (onderwijs), Zorgen voor morgen (zorg), Misdaad bestrijden (veiligheid), Een vitale democratie in Neder-land en Europa, Menswaardige medische technologie, en Armoede is onrecht. De bijeenkomst wordt om 21.45 uur afgesloten waarna een borrel plaatsvindt.

Aanvang: 19.00 uur
Sluiting: 21.45 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie