Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IDC benoemt Ariba B2B Commerce Platform als marktleider 2000

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
- PERSBERICHT-

Hoofddorp, 10 april 2001

IDC benoemt Ariba B2B Commerce Platform als marktleider 2000
Met een wereldwijd marktaandeel van 18 procent in de totale eProcurement-markt en een aandeel van 36 procent in het inkoop-segment van de eProcurement-markt, is Ariba Inc. (nasdaq: ARBA) onlangs door IDC aangewezen als marktleider van het jaar 2000. Volgens het IDC-onderzoeksrapport 'eProcurement Applications Market Forcast and Analysis, 2000-2004' dat februari dit jaar is uitgebracht, is het marktaandeel van Ariba zelfs twee keer zo groot als haar meest nabije concurrent. Ariba leidt de markt met een opbrengst van ruim $375 miljoen, ruim $100 miljoen meer dan haar grootste concurrent. Deze opbrengsten zijn afkomstig uit haar netwerk en de verkoop van applicatie-licenties.

Snelste marktgroei
Het IDC-onderzoeksrapport signaleert tevens dat Ariba in 2000 sneller groeide dan de totale markt: 815 procent groei van Ariba tegenover een totale marktgroei van 167 procent. Deze snelle ontwikkeling van Ariba is te wijten aan haar krachtig verkoop-apparaat en haar samenwerking met wezenlijke partners. *Ariba is zonder twijfel één van de snelst groeiende applicatie-verkopers*, zegt Albert Pang, auteur van het onderzoeksrapport en eCommerce software research manager van IDC. *Haar effectieve manier van uitvoeren aan de inkoop-zijde van de procurement-applicatie-markt heeft Ariba een flinke voorsprong op anderen gegeven*.

Voorspoedige toekomst eProcurement-markt
Ondanks de huidige economische vertraging voorspelt IDC dat de markt van eProcurement-applicaties zal groeien tot meer dan $9 miljard in 2004, met een samengesteld jaarlijks groeiratio van 47 procent.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de wereldwijde marktleider in B2B eCommerce oplossingen. Het Ariba B2B Commerce platform is een open, end-to-end infrastructuur van interoperationele software oplossingen en Web-based commerce diensten. Dit platform stelt het bedrijf in staat om efficiënt online handel te voeren, en de integratie en samenwerking tussen B2B marktplaatsen, kopers, leveranciers en service providers. Het wereldwijde bereik en de functionaliteiten van het Ariba B2B Commerce platform creëren met behulp van het internet schaalvoordelen en efficiency op processen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld, inclusief meer dan 20 bedrijven uit de Fortune 100. Ariba kan in Nederland worden bereikt op telefoonnummer: +31 (0)23 568 4720.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie:
Ariba Nederland
Roelof Lamberts

+31 (0)23 568 4720
(rlamberts@ariba.com)
www.ariba.com

Winkelman & van Hessen
Fleur van Bruggen / Jacqueline Bosselaar

+ 31 (0)70 4161616
(fvanbruggen@wenvh.nl) / (jbosselaar@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie