Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Norton antivirus 2001 professional edition

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NORTON ANTIVIRUS 2001 PROFESSIONAL EDITION BESCHERMT PC'S ÉN PDA'S TEGEN

VIRUSSEN

Virusbestrijding, herstel van bestanden en definitieve verwijdering van vertrouwelijke gegevens van harde schijf voor kleine bedrijven en intensieve thuisgebruikers

Leiden, 10 april 2001 ­ Symantec brengt Norton AntiVirus 2001 Professional Edition uit. Deze versie van Norton AntiVirus is speciaal ontwikkeld voor intensieve thuisgebruikers en kleine bedrijven om hun netwerk, PC's en Palm-zakcomputers continu te beschermen tegen virussen en andere kwaadaardige programma's. Daarnaast herstelt de software bestanden die per abuis zijn verwijderd en maakt het de harde schijf volledig vrij van achtergebleven bestandsresten. Op deze manier stelt Norton AntiVirus 2001 Professional Edition digitale gegevens veilig.

Met de toename van het gebruik van draadloze apparatuur, neemt ook het risico van nieuwe virusdreigingen toe. Met Palm.Liberty.A was de eerste Trojan horse voor het Palm besturingssysteem een feit. Norton AntiVirus 2001 Professional Edition is dan ook voorzien van Symantec AntiVirus voor Palm OS. De laatste is de enige anti-virusoplossing voor het Palm besturingssysteem die op de zakcomputer zelf is opgeslagen. De software scant PDA's continu op virusdreigingen, ook tijdens de synchronisatie van gegevens.

Norton AntiVirus 2001 Professional Edition herstelt bestanden die per abuis zijn verwijderd door de gebruiker óf door een virus. De gebruiker schakelt de 'Data Cleaning'-feature in om er zeker van te zijn dat vertrouwelijke informatie die reeds is gewist, ook werkelijk van de harde schijf is verwijderd.

De LiveUpdate-technologie van Symantec is geïntegreerd in Norton AntiVirus 2001 Professional Edition. Wanneer een gebruiker online is, wordt automatisch gecontroleerd of er nieuwe virusdefinities zijn. Deze definities worden direct binnengehaald, zonder dat het werk onderbroken hoeft te worden. Door het gebruik van microdefinities zijn de nieuwe virusdefinities binnen mum van tijd binnengehaald. Gebruikers van draadloze toepassingen kunnen hun virusdefinities automatisch bij laten werken wanneer zij HotSync gebruiken.

Beschikbaarheid, systeemvereisten en prijs
Norton AntiVirus 2001 Professional Edition is als engelstalige versie verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van fl. 159,55 exclusief BTW. Een pakket voor vijf gebruikers kost
fl. 648,16 exclusief BTW. Symantec AntiVirus voor Palm OS is vanaf 26 april via het Internet verkrijgbaar. De prijs hiervan is nog niet bekend.

Distributeurs van Symantec in Nederland zijn Ingram Micro, Tech Data en Kenfil.
Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/region/nl/purchase/retail.html
Gebruikers van Symantec-producten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Symantec Customer Service, telefoonnummer 020 504 0565.

Symantec
Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internet beveiligingstechnologie, levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumenten-markt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 36 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie