Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duivensportseizoen gaat na uitstel beperkt van start

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Veenendaal - Maandagavond 9 april jl. hebben het Bestuur van de Nederlandse Postduiven Organisatie (NPO) en de voorzitters van de elf afdelingen binnen deze organisatie vergaderd over de gevolgen van Mond- en Klauwzeer voor de postduivensport. Sinds het uitbreken van MKZ in Nederland hebben medewerkers van het Ministerie van LNV aan de NPO laten weten dat de genomen vervoersmaatregelen ook voor postduiven gelden. Dit komt echter niet overeen met de Europese en Nederlandse wetgeving waarin is bepaald dat postduiven niet tot pluimvee behoren. Op dit standpunt stelt men zich ook in andere Europese landen, wat blijkt uit het feit dat men in alle landen het vervoer van en vluchten met postduiven toestaat. Zelfs Engelse duiven worden naar Frankrijk vervoerd voor wedvluchten.

Tijdens genoemde vergadering is besloten om te proberen zo snel mogelijk met het vliegseizoen te starten. Het streven is gericht op het weekend van 20 april aanstaande. In alle afdelingen had het vliegseizoen inmiddels van start moeten gaan. In de driehoek Zwolle-Deventer-Apeldoorn zullen vooralsnog geen duivensportactiviteiten plaatsvinden. Het voornemen om in het weekend van 20 april te starten, zal in een brief aan minister Brinkhorst bekend worden gemaakt. Bestuur NPO gaat ervan uit dat de minister hierop positief zal reageren. Immers, de ruim 35.000 leden van de NPO zien vol verlangen uit naar de eerste wedvluchten van dit seizoen.

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen, neemt u dan telefonisch contact op met Bureau NPO, Carmen van Schaijk 0318-559700

Bureau NPO
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
Tel. (0318)559700
Fax (0318)559701
E-mail (bureau@npo.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie