Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennismakingsbezoek nieuwe NAVO-commandant Afnorth

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Ontmoeting met minister en CDS

Kennismakingsbezoek commandant AFNORTH

10-04-2001

De nieuwe commandant van het NAVO-commando voor Noord-Europa (AFNORTH), de Britse generaal Sir John Deverell, bracht vanmorgen een kennismakingsbezoek aan Den Haag. Hij arriveerde per helikopter op de Alexanderkazerne als gast van de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal Luuk Kroon. Op het ministerie van Defensie ontmoette generaal Sir John Deverall minister Frank de Grave en Secretaris Generaal Dirk Barth. Tevens bezocht hij de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Berlijn, de Bevelhebber der Landstrijd-krachten, luitenant-generaal van Baal en de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Van Duijvendijk.

Generaal Sir John Deverell, die hiervoor de Deputy Commander in Chief of UK Land Forces was, nam op 23 maart jl. het commando over van de Duitse generaal Joachim Spiering. Het is voor het eerst dat het commando van AFNORTH door een Britse generaal wordt gevoerd. Voorheen was dit commando voorbehouden aan Duitse generaals. Het hoofdkwartier van AFNORTH is gevestigd in het Limburgse Brunssum. (Foto: Fabienne Bruys)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie