Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijks congres over informatiebeveiliging in Zeist

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

22 februari 2001

10 & 11 april:

Spannend Samenspel tussen
Fransisco van Jole en Nico & Jan Haasbroek

Op 10 en 11 april vindt voor de derde achtereenvolgende keer het jaarlijkse congres over informatiebeveiliging, plaats in hotel Figi te Zeist. Dit congres met als thema Spannend Samenspel zal dit jaar worden afgesloten met een spetterend debat tussen de dagvoorzitters Nico & Jan Haasbroek en Fransisco van Jole, journalist, schrijver en criticus. Spannend Samenspel verwijst naar de veranderende perceptie van IT security. Business en IT security bevinden zich in een Samenspel met elkaar om hun doel, de beveiliging van de bedrijfsactiviteiten en -informatie, te verwezenlijken. Spannend wordt het door de tegengestelde perspectieven van waaruit zij naar die beveiliging kijken. Het programma van dit congres biedt zowel managers uit de business als uit het vakgebied informatiebeveiliging een dwarsdoorsnede van IT security anno 2001.

Spannend Samenspel is de rode draad van het congres. Niet alleen geeft het de ontwikkeling weer die informatiebeveiliging doormaakt, het gaat ook om het Spannend Samenspel tussen sprekers en deelnemers, informatiebeveiligers en de business. Dit gebeurt onder leiding van dagvoorzitters Nico en Jan Haasbroek, die op no-nonsense wijze de interactie tussen sprekers en zaal zullen stimuleren.

Spannend Samenspel komt ook terug in de opzet van het congres. De eerste dag staat in het teken van spanning: bedreigingen, risico's en de te treffen maatregelen wanneer zich een bedreiging manifesteert. De tweede dag heeft samenspel als rode draad: het proactief, in een samenspel tussen business en IT, omgaan met bedreigingen en risico's om zo oplossingen voor de langere termijn te vinden.

Wie geven het Spannend Samenspel gestalte?
Tot de plenaire sprekers behoren mr. J.M. Vrakking, tot voor kort hoofdofficier van justitie in Amsterdam; de Amerikaan Winn Schwartau, auteur van het boek "Information Warfare"; profes- sors in de criminologie Bob Hoogenboom en Marc Cools; communicatie-expert Charles Huijskens; misdaadverslaggever Peter R. de Vries en plaatsvervangend voorzitter van de Registratiekamer John Borking. Ook zal tijdens een plenaire sessie een live hack plaatsvinden op een informatiesysteem. Het parallelprogramma biedt een keur aan sprekers uit de dagelijkse informatiebeveiligingspraktijk en bevat interessante cases.

In de parallelsessies wordt onder andere aandacht besteed aan onderwerpen als het opbouwen van beveiligingsbewustzijn, het beveiligen en beheren van M-commerce, trends in computercriminaliteit, het belang van awareness bij bedrijfscontinuïteit en internationale wetgeving in relatie tot het Internet. Voorbeelden van case studies die aan bod komen zijn: hoe om te gaan met een website die gekraakt wordt (en die vervolgens volop in het nieuws is) en informatiebeveiliging in een mensgerichte organisatie.

Kijk voor een totaaloverzicht van sprekers en onderwerpen op het bijgevoegde programma of surf naar www.spannendsamenspel.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie