Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Leiden stelt uitgangspunten Meelfabriek vast

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

College stelt uitgangspunten Meelfabriek vast

BOUWEN EN WONEN - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de uitgangspunten vastgesteld voor de herontwikkeling van de voormalige Meelfabriek De Sleutels. De uitgangspunten zijn het kader voor de daadwerkelijke ontwikkeling van het terrein door de eigenaar van de Meelfabriek.

De nota met uitgangspunten ligt vanaf 19 maart ter inzage. Daarna buigen de commissies Milieu en Ruimtelijke Ordening zich over de plannen. De nota bevat alle aspecten die een rol spelen bij de herontwikkeling van het complex.
Een van de hoofdpunten is dat de gemeente streeft naar een mix van de functies wonen, werken, recreatie en voorzieningen. Zo'n mix moet de kwaliteit en levendigheid van het gebied versterken en het monumentale karakter beschermen. In oktober vorig jaar wees de Rijksdienst voor de Monumentenzorg het complex aan als rijksmonument.

Wandelroute
Daarnaast wordt de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur weer in ere hersteld. Dit is mogelijk door de Binnenvestgracht door te trekken en het westelijke gedeelte van het complex in te richten volgens dezelfde structuur als de andere woonblokken langs het water. Voor het parkeren stellen burgemeester en wethouders dat dat op eigen terrein gebeurt of ondergronds. De ontwikkeling van de locatie mag niet leiden tot parkeeroverlast voor de omgeving.
Het Anker- en Katoenpark worden met elkaar verbonden met een wandelroute die over het terrein en langs de waterkant komt. Een apart deel van de nota is besteed aan het monumentale karakter van het complex en de daaruit voortvloeiende noodzaak voor passende ontwerpen voor de nieuwbouw in het westelijke gedeelte.
Nu de gemeente de uitgangspunten gereed heeft, is de eigenaar van de Meelfabriek aan zet. Hij zal op basis van de uitgangspunten een masterplan gaan maken. Dit masterplan wordt aan de gemeente voorgelegd. Hierna kunnen de definitieve bouwaanvragen worden ingediend. Om deze ontwikkelingen straks mogelijk te maken, zal de gemeente een procedure als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen. Door middel van de inspraak nu op de Nota van Uitgangspunten betrekt de gemeente u bij de voorbereiding van deze procedure.

Inspraak
De Nota van Uitgangspunten ligt van 19 maart tot en met 1 mei ter inzage in de bibliotheken van het stadhuis en het Stadsbouwhuis. U kunt daar terecht op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur, en het in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.30 tot 20.00 uur. Gedurende de inspraaktermijn kunt u schriftelijk op de nota reageren.
Op 10 april is er een inspraakavond in het Atrium van het Stadsbouwhuis. Aanvang 19.30 uur. De commissie Milieu, Sport, Cultuur en Grotestedenbeleid neemt hierna een besluit over de nota en alle ingekomen reacties. Voor meer informatie over de inspraak: zie de gemeenteberichten elders in deze krant.

Wat gaat er gebeuren met de Meelfabriek? Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de uitgangspunten voor de herontwikkeling deze week in een nota bekendgemaakt. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie