Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weert: resultaten onderzoek minimabeleid gemeenten bekend

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

4 april 2001
Dinsdag 10 april a.s. in raadzaal stadhuis Weert RESULTATEN NAAR ONDERZOEK MINIMABELEID GEMEENTEN WORDEN BEKEND

Wat doen gemeenten aan het begeleiden van inwoners met een minimum-inkomen en in hoeverre verschillen gemeenten daarin? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat de FNV heeft verricht naar het gemeentelijk minimabeleid bij ruim 200 gemeenten. De resultaten van dat onderzoek worden dinsdag 10 april a.s. bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis in Weert.

Het FNV-onderzoek dat als titel draagt Gemeente Wees Minimaal Sociaal toetst het gemeentelijk beleid van de onderzochte gemeenten aan een aantal basisvoorwaarden. Vervolgens kan in kaart worden gebracht waar de verschillen zitten. Doordat het onderzoek regelmatig wordt uitgevoerd, kan bovendien zichtbaar worden welke ontwikkelingen zich voordoen. Het onderzoek is geen doel op zich, maar een instrument om de kwaliteit van het gemeentelijk minimabeleid te verbeteren. Aan de hand van een scorekaart met elf stellingen wordt het gemeentelijk beleid tegen het licht gehouden.

FNV regiowerk Zuidoost-Nederland organiseert in het verlengde van het onderzoek een regionale bijeenkomst om de onderzoeksresultaten te presenteren. De gemeenten en de FNV-contactpersonen die aan het onderzoek hebben meegewerkt zijn daarbij uitgenodigd. Deze regionale presentatie vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis in Weert. De bijeenkomst begint om 16.00 uur.

Omdat FNV de onderzoeksresultaten pas bekend wil maken op de dag van de presentatie, is het rapport nog niet beschikbaar. Dat is pas het geval op dinsdag 10 april a.s. Die dag kan de rapportage worden ge-download vanaf de FNV-website: www.fnv.nl/zuidoost.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie