Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Flevoland, district Noord: rijden onder invloed

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: district Noord 10-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed
EMMELOORD Agenten die maandagavond op de Urkerweg een personenauto zagen rijden die zijn verlichting niet aanhad, hebben de automobilist laten stoppen. De bestuurder (42 uit Emmeloord) rook naar alcohol en werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Toen de man op het politiebureau gefouilleerd werd, bleek hij een groot mes bij zich te dragen. Voordat vervolgens met de ademanalyse begonnen kon worden, viel de man op de grond en reageerde niet meer op pijnprikkels. Hij is in het ziekenhuis onderzocht en, toen de verschijnselen zich daar niet meer voordeden, opnieuw overgedragen aan de politie. Die heeft hem voor de nacht laten overbrengen naar het politiebureau in Lelystad, waar hij is ingesloten.

LELYSTAD Surveillerende politieagenten zagen maandag aan het begin van de avond op de rotonde Visarenddreef / Westerdreef een auto tegen een boom staan. De bestuurder (33 uit Lelystad) liep even verderop, had een bloedneus en een pijnlijke mond en rook naar alcohol. De man is door het personeel van de gewaarschuwde ambulance voor onderzoek naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Daar is, in verband met het vermoeden dat de man onder invloed had gereden, bloed afgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij sloop hek
LELYSTAD Een 45-jarige en een 49-jarige inwoonster van Lelystad zijn maandagmiddag met verwondingen aan hun hoofd naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht. De twee hadden staan kijken bij de sloopwerkzaamheden bij de manege in het Galjoen, waar een hek werd neergehaald. Hierbij knapte een paal en vloog tegen het hoofd van beide vrouwen. Na behandeling in het ziekenhuis kon de 49-jarige weer naar huis; de 45-jarige moest nog voor observatie in het ziekenhuis blijven.

Uitkeringsfraude
EMMELOORD - De sociale recherche van de gemeente Noordoostpolder heeft de afgelopen maanden tegen in totaal vier inwoners van Emmeloord en twee inwoners van Marknesse proces-verbaal opgemaakt wegens uitkeringsfraude. Allen worden ervan verdacht de sociale zaken te hebben opgelicht: zij ontvingen ten onrechte een uitkering. De totale benadeling voor sociale zaken bedraagt ruim 162.000 gulden. De teveel ontvangen bijstand zal terugbetaald moeten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie