Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht, district Lekstroom: krantenloper mishandeld

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Teveel op

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half drie zagen politiemensen een automobilist in IJsselstein rijden. Zij controleerden hem op de Boomgaard. Bij de blaastest blies de man een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. De man, 53 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 725 ug/l (1,80 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Krantenloper mishandeld

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 9 april is een krantenloper op de Kameraarsweide door twee jongens en een meisje mishandeld.

Rond half vijf was een 13-jarige jongen uit Nieuwegein op de Kameraarsweide kranten aan het bezorgen. Bij het speelveldje zag hij twee jongens en een meisje staan. Toen hij zijn fiets neerzette, kwamen zij naar hem toe. Eén van de jongens wilde dat hij hem een krant gaf, maar hij weigerde dit. De jongen pakte vervolgens toch een krant uit de tas van de krantenloper. De krantenbezorger verzocht hem de krant terug te geven, maar hij weigerde dat. Er ontstond een woordenwisseling. Het meisje eiste daarop dat hij op zijn knieën excuses aan haar moest aanbieden. De bezorger weigerde dat. Vervolgens werden al zijn kranten, ongeveer een twintigtal, door één van de jongens uit zijn tas gehaald en in de bosjes gegooid.

Toen de bezorger de kranten weer wilde pakken, ging één van de jongens met het voorwiel van zijn fiets op de kranten staan en vernielde meerdere exemplaren door met zijn stuur te draaien. Toen de bezorger weg wilde lopen, werd hij door een jongen en het meisje met opgerolde kranten op zijn hoofd geslagen. Daarna werd hij door een jongen ruggelings in de bosjes gegooid. Toen hij weer opstond liepen de drie weg. De bezorger hield buiten de grote schrik een schaafwond op zijn rechterwang aan de openlijke geweldpleging over.

Signalementen:

1) Blanke jongen, ± 15 jaar, ± 1.70 meter, zwart haar. Hij droeg een zogenaamde `slotjesbeugel` voor zowel zijn onder- als ook bovengebit. Een slotjesbeugel bestaat uit metalen plaatjes die duidelijk zichtbaar voor de tanden zitten. Hij rookte Marlboro-sigaretten en reed op een bruine fiets.

2) Blanke jongen, ± 15 jaar, ± 1.70 meter, zwart haar. Hij fietste op een gele mountainbike met op het frame zwarte letters.
3) Blank meisje, ± 13 jaar, blond tot donkerblond haar wat aan de zijkant van haar hoofd in knotjes was gedaan. Zij droeg een cremekleurige winterjas.

De politie roept getuigen of mensen die aan de hand van de signalementen de verdachten herkennen, contact op te nemen met district Lekstroom, tel. 0900-8844.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 9 april op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Tussen tien over negen en tien over tien werd er gecontroleerd op de Noordstedeweg. In die tijd passeerden 392 voertuigen de radar, 46 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 76 km/u.

Op de Batauweg werd er tussen vijf voor half elf en vijf voor half twaalf gecontroleerd. Van de 471 voertuigen reden er 68 te hard. Terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, reed de bestuurder met de meeste haast met een snelheid van 74 km/u.

De radar stond tussen kwart voor twaalf en kwart voor één op de Graaf Florisweg opgesteld. 449 bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 50 km/u, 91 bestuurders reden harder. Eén bestuurder passeerde de controleplaats met een snelheid van 78 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie