Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht, district Eemland noord: hakenkruis op auto

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.20 uur
Hakenkruis op motorkap gekrast

BAARN- Een 67-jarige inwoner van Baarn deed maandagavond op het politiebureau aangifte van vernieling van zijn auto. Op de bovenkant van de auto was een hakenkruis van 50 centimeter bij 50 centimeter gekrast. De wagen stond geparkeerd op de hoek van de Krabbelaan met de Kennedylaan. Vermoedelijk is de vernieling gepleegd tussen zaterdagmiddag rond drie uur en zondagmiddag half zes.

Dievegge kletst zich met smoes naar binnen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Bij de politie van Bunschoten-Spakenburg kwam maandagmiddag de melding binnen dat een ongeveer 12-jarig, donkerharig, meisje met een smoes een bejaardenwoning aan de Weikamp was binnengedrongen. In die woning werd niets vermist. Toen de politie op zoek ging naar het meisje bleek zij ook elders in de wijk actief te zijn geweest. Aan de Wilde Zwaan was een 80-jarige bewoonster door het meisje naar buiten gelokt, waarna een man de woning was binnen gegaan. In deze woning wordt een geldkistje vermist, waarin geld, verzekeringspapieren en kerkdocumenten waren opgeborgen. De buurvrouw van de 80-jarige had het kenteken van de auto genoteerd waarin de man en het meisje waren wegreden. In deze auto zat ook een blonde vrouw. De eigenaar van de auto is bekend bij de politie.

Verdachte aangehouden

BAARN Surveillerende agenten hielden vannacht een 24-jarige Amersfoorter aan op de Amsterdamsestraatweg in Baarn. De verdachte reed om 2.50 uur op een gele mountainbike, waarvan hij verklaarde dat hij deze voor vijftig gulden had gekocht bij een fietsenwinkel in Hilversum. Op het frame ontbrak echter het framenummer. Daarbij zag de fiets er vrij nieuw uit, waardoor de genoemde koopprijs van vijftig gulden vraagtekens opleverde.

Bij controle bleek dat de man nog zeven dagen gevangenisstraf open had staan. Tevens bleek de verdachte ook in het bezit van een bankpas die niet aan hem toebehoorde. De Amersfoorter is overgebracht naar het bureau, waar onderzoek wordt ingesteld naar herkomst van de fiets en de bankpas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie