Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe internetsite ondersteunt medische professionals

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Nieuwe internetsite ondersteunt medische professionals

Amsterdam, 10 april 2001 ? De medische wereld beschikt vanaf vandaag over een nieuwe internetsite: www.care4cure.nl. De site biedt de medische professie vakinformatie, service en informatie over nascholing Care4Cure is een complete internetsite voor medisch specialisten, huisartsen en medisch management. Care4Cure is een particulier initiatief en wordt ondersteund door vertegenwoordigers uit alle medische disciplines.

De beroepsgroep kampt met een chronisch tijdgebrek. De initiatiefnemers van Care4Cure constateerden een grote behoefte aan een informatie- en servicebron op het internet.
Vanaf de start biedt Care4Cure praktisch bruikbare informatie voor specialisten, huisartsen en medisch management. De belangrijkste motoren achter de medische ontwikkelingen staan voorop: genetica, veroudering, preventie en euthanasie. Deze ontwikkelingen hebben de meeste impact in de vakgebieden neurologie, interne geneeskunde, chirurgie, psychiatrie, cardiologie, huisartsengeneeskunde en kindergeneeskunde. Vandaar dat deze vakgebieden vanaf het begin centraal staan bij Care4Cure. De andere specialismen worden op korte termijn ingevuld.
De site bevat onder andere algemeen medisch nieuws, vaknieuws per specialisme, het medisch adresboek, medische protocollen, evidence based medicine (Cochrane abstracts), toegang tot de Pubmed databank en een complete agenda met nascholingsmogelijkheden en congressen. Ook kan er gediscussieerd en gechat worden over brandende thema's. Uitgangspunt is het streven naar volledigheid: Care4Cure wil in korte tijd uitgroeien tot hét platform waarop de medische wereld informatie inwint, bevindingen uitwisselt, bronnen en databanken raadpleegt etc. Het medium internet wordt daarmee voor het eerst goed ingezet voor deze beroepsgroep.

Een brede redactieadviesraad adviseert de redactie over de inhoud van de site en met name over het vakinhoudelijke nieuws. Lid van de adviesraad zijn onder meer: prof. dr H.S.A. Heijmans (kindergeneeskunde ), prof. dr G.W.A.M. Padberg (neurologie), dr P.M.N.Y.H. Go (chirurgie), prof. dr M.P. Springer (huisartsgeneeskunde), prof. dr M.M. Levi (interne geneeskunde), prof. dr P. Smits (farmacologie).

Er wordt nauw samengewerkt met medici, en medische instituten en organisaties. Voorbeelden hiervan zijn: Het Cochrane Centre, het CBO, het College voor Zorgverzekeringen, de Boerhaavecommissie en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Voor het actuele nieuws werkt Care4Cure samen met de Nederlandse Persdatabank van PcM en met het ANP. Dankzij de samenwerking met Nijgh Publicaties is het Geneeskundig Adresboek te vinden op Care4Cure. Voor actuele informatie over wet- en regelgeving wordt samengewerkt met de SDU.

Voor meer informatie:

Namens Care4Cure: Jan Stalman, telefoonnummer: 020 ? 46 22 798.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie