Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Spoorwegen doet dringende oproep tegen stakingen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

10-04-2001

CNV Spoorwegen: "Klucht moet stoppen"

CNV Spoorwegen heeft vandaag een dringende oproep gedaan aan de VVMC om per direct de stakingsdreiging van tafel te halen. Naar de mening van de christelijke bond wordt het onderhandelingsproces met NS volkomen ten onrechte gefrustreerd door de VVMC. Daarmee, meent CNV Spoorwegen, maakt de bond van machinisten en conducteurs een klucht van het geheel.

"De VVMC is momenteel uiterst contraproductief bezig", meent vakgroepbestuurder Wyb Kusters. "Ze roept telkens dat er zal worden gestaakt of een of ander kort geding wordt aangespannen, maar heeft tot dusver eigenhandig niets klaar gemaakt. CNV BedrijvenBond vindt dat overleg met de NS een zaak is van de reguliere bonden. CNV Spoorwegen is van meet af aan bezig geweest om constructief het probleem bij NS te lijf te gaan, waarbij de reizigers en de medewerkers van NS worden ontzien. VVMC moet vandaag nog de oproep, om woensdag en donderdag te gaan staken, van tafel halen. Wetende dat nu, meer dan ooit, een akkoord onder handbereik ligt is een stakingsdreiging uit den boze. FNV Bondgenoten moet vandaag zijn uiterste best doen om intern tot een akkoord te komen en daarmee de weg vrij maken voor nieuw overleg met de NS.

Kusters is overtuigd van de goede wil van de NS-directie. "Zeker na de opening die de directie ons maandag verschafte. Verruiming van het rondje om de kerk, betere communicatie met de werkvloer, allerhande punten die al heel lang op het lijstje van CNV Spoorwegen staan, zijn nu ineens weer in beeld. Die mogelijkheid moeten we aangrijpen. Een staking, waarbij deze meer doel lijkt dan middel, is dan uit den boze. Het gevolg is dat meer en meer reizigers de trein zullen laten staan. En dat is uiteindelijk ook slecht voor de boterham van al die NS'ers."

Houten, 10 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030-6348327
Wouter de Jong
030-6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie