Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teamchefs politie Hollands Midden sturen kinderen op pad

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 april 2001

Teamchefs politie sturen ruim zeshonderd kinderen op pad Katwijk

Teamchefs Jan Schoneveld en Jan Dunweg geven op maandag 23 april om 09.00 uur op het Marktplein het startsein aan de deelnemers van het pratisch verkeersexamen. De teamchefs zullen dit doen door middel van het zelf per fiets afleggen van de uitgezette route van vijf kilometer.

Maandag, dinsdag en woensdagmorgen zullen om de minuut schoolkinderen van groep 7 van de Katwijkse basisscholen van start gaan. Voorzien van een rugnummer moeten zij vanaf het Marktplein, via de centrale bibliotheek, het centrum en zwembad fietsen. Langs de route controleren ouders of er fouten worden gemaakt. Wie door rood licht rijdt, is gezakt. Wie geen voorrang verleent of voetgangers op een oversteekplaats niet laat voorgaan, heeft niet veel speling meer. Ook letten de vaders en moeders op niet rechts rijden, geen richting aangeven of vergeten voor te sorteren. Op drukke punten in de route wordt het overige verkeer door middel van extra verkeersborden geattendeerd op het verkeersexamen. Overigens is ook de politie continu bij het verkeersexamen aanwezig.

De ruim zeshonderd deelnemertjes aan het practische verkeersexamen zijn hierop ruim voorbereid. Naast theorielessen en het theorie-examen op donderdag 26 april, hebben de kinderen een videoband met de route bekeken. Bovendien zijn hun ouders verzocht de route een aantal keren met hun kind te oefenen. De fietsen van de kinderen zijn nagekeken door de fietsenmakers van Katwijk, die allemaal hun medewerking verleenden. Het Katwijks verkeersexamen is tot stand gekomen door samenwerking tussen gemeente, politie, basisscholen en de Katwijkse afdeling van Veilig Verkeer Nederland.


Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie