Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Student bestuurskunde EUR wint de NFMD-scriptieprijs

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

10 april 2001

Student bestuurskunde EUR wint de NFMD-scriptieprijs

Drs. Bart van der Sande, in maart 2000 afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft de prestigieuze NFMD-scriptieprijs gewonnen voor de beste scriptie op het gebied van management development. De prijs is op 29 maart jongstleden in Nijmegen uitgereikt tijdens de bijeenkomst van de Netherlands Foundation for Management Development (NFMD). Dat gebeurt eens in de twee jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 gulden verbonden, waarvan 5000 gulden voor de student en 5000 gulden voor de opleiding. Het Tijdschrift voor Management Development zal een artikel plaatsen.

Drs. Bart van de Sande is in maart 2000 afgestudeerd op de scriptie De werkelijke waarde van leiderschap. Daarin doet hij verslag van een omvattend kwantitatief onderzoek naar de relatie tussen persoonskenmerken van managers en hun leiderschapsstijlen enerzijds en de aard van de organisatie anderzijds. Op grond van een uitgebreide enquête onder honderden sales managers in het bedrijfsleven en publieke managers bij de overheid trachtte hij verbanden aan te tonen tussen de managementsetting en de wijze waarop in verschillende settings gemanaged wordt. Van zowel de sales managers als twee typen van publieke managers (in bedrijfsmatige en beleidssettings) werden de thinking styles en leiderschapsstijlen in kaart gebracht. Met behulp van een enquête onder hun ondergeschikten werden bovendien de effecten gemeten. Van der Sande concludeert onder meer dat de thinking styles niet systematisch en significant van elkaar verschillen, maar dat de verschillende settings wel verschillende soorten leiders aantrekken.

Het scriptieonderzoek werd begeleid door dr. Mirko Noordegraaf (opleiding Bestuurskunde) Bart van der Sande is met een 9 afgestudeerd.

De NFMD scriptieprijs bestaat sinds 1994 en wordt eens in de twee jaar uitgeloofd voor de beste scriptie op het gebied van management development. De NFMD wil jongeren stimuleren om zich te richten op de wisselwerking tussen theorie en praktijk. De federatie wil haar leden bovendien in staat stellen om van resultaten van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende MD-inzichten kennis te nemen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 gulden, waarvan de helft is voor de student. De andere helft bedoeld is voor de opleiding. Bovendien ziet de prijswinnaar zijn scriptie in een artikel terug in het Tijdschrift voor Management Development.

Noot voor de pers
Info: drs. Bart van der Sande, tel (06) 293 35 129 dr. Mirko Noordegraaf, tel (010) 408 2634
e-mail: (Noordegraaf@fsw.eur.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie