Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciaal Verkeer- en Vervoerberaad Drenthe in oprichting

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Provinciaal Verkeer- en Vervoerberaad in oprichting

Assen, 10 april 2001
Persberichtnummer 01-035Het college van GS stelt provinciale staten voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Drenthe (ROVD) te laten samengaan met het Provinciaal Overleg Verkeer en Vervoer Drenthe (POVVD). Deze samensmelting moet resulteren in een nieuw Verkeer- en Vervoerberaad Drenthe met een onafhankelijke adviesgroep Duurzaam Veilig, die ook de taken van het ROV gaat uitvoeren. Het doel van deze samensmelting is de onderlinge afstemming en samenwerking tussen de verschillende partners te versterken.

De provincie is op grond van de Planwet Verkeer en Vervoer verantwoordelijk voor de organisatie van een provinciaal beraad. Het beraad zorgt voor de onderlinge afstemming van het verkeer- en vervoerbeleid van Rijk, provincie en gemeenten en de uitvoering daarvan. Daarnaast krijgt het beraad bevoegdheden van gedeputeerde staten voor de verdeling van verkeersveiligheidgelden. Het gaat hier om de doeluitkering van 1 miljoen gulden die voorheen van het Rijk via de provincie naar het ROV ging.
De nieuwe provinciale commissie Verkeer- en Vervoerberaad is een bestuurlijk overleg tussen de wethouders verkeer en vervoer van de Drentse gemeenten, de verantwoordelijk gedeputeerde en de Hoofd Ingenieur-directeur van Rijkswaterstaat, directie Noord-Nederland.

De adviesgroep Duurzaam Veilig kan het beraad gevraagd en ongevraagd advies geven over verkeer- en vervoerszaken in brede zin. In de adviesgroep zijn naast de overheden ook de politie Drenthe, het Openbaar Ministerie en belangenorganisaties zoals Kamer van Koophandel, 3VO en de ANWB vertegenwoordigd. Ook zet de groep de taken van het voormalig ROV voort, zoals het ontwikkelen van projecten op het gebied van verkeerseducatie en gedragsbeïnvloeding.
GS hebben de nieuwe functie en structuur op verzoek van het bestuurscollege van het ROV vastgesteld. Het bestuurscollege had deze wens geuit op basis van het onderzoek dat KPMG heeft uitgevoerd naar het functioneren van het ROV. Met de nieuwe structuur verwachten GS en het bestuurscollege van het ROV dat de betrokkenheid van verschillende partners bij verkeersveiligheid vergroot.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie