Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Emmen overhandigt vier sportrolstoelen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht:Overhandigiging vier sportrolstoelen, 10 april 2001

Gehandicapten Sportclub Emmen en De Rolswingers Gemeente Emmen overhandigt vier sportrolstoelen

Op zaterdag 14 april overhandigt wethouder Klaver vier sportrolstoelen aan twee gehandicaptensportverenigingen in Emmen. Op ludieke wijze worden deze nieuwe stoelen in bruikleen gegeven aan de Gehandicapten Sportclub Emmen en aan de rolstoeldansvereniging 'de Rolswingers'. Deze feestelijke gebeurtenis met sportieve actie, muziek en dans zal om 10.00 uur van start gaan op de atletiekbaan 'Meerdijk' in Emmen. De sportrolstoelen worden aangeboden namens het Project Aangepast Sporten Zuidoost Drenthe. De totale kosten hiervoor bedragen 16.000,-.

Dit project is een samenwerking tussen de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. Samen met andere partners, zoals NEBAS-NSG (district Drenthe) en Sport-Drenthe stimuleren zij mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen om deel te nemen aan sportactiviteiten. Het doel van dit vier-jarige project is, naast de sportstimulering van bovenstaande doelgroep, ook het inventariseren en mogelijk oplossen van knelpunten.

Knelpunten

Eén van de knelpunten is bijvoorbeeld dat men voor sportbeoefening gebruik moet maken van een sportrolstoel. Sporters kunnen via de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) een vergoeding krijgen voor (een deel van) de aanschaf van een sportrolstoel. Hiervoor is een bewijs van inschrijving van een sportvereniging nodig. In de praktijk blijkt dit vaak lastig. Men kán nog niet sporten, want vaak is geen sportrolstoel voorhanden. Om dit te doorbreken heeft de gemeente Emmen gekozen om vier sportrolstoelen aan te bieden. In sport geïnteresseerde rolstoelgebruikers kunnen op deze manier deelnemen aan sportactiviteiten zonder meteen een sportrolstoel te hoeven aanschaffen. Beginnende sporters kunnen lid worden, bekijken of het bevalt en daarna het WVG-traject ingaan. Door het in bruikleen stellen van de sportrolstoelen hoopt de gemeente Emmen de drempel voor sportdeelname te verlagen.

Verenigingen

Gehandicapten Sportclub Emmen (GSE) is een grote wedstrijdsportgeoriënteerde omni-vereniging. Vele aangepaste sporten zoals atletiek, zitvolleybal, rolstoelbasketbal, luchtbuksschieten en waterbasketbal worden beoefend. GSE heeft een regionale functie met ook sporters uit Friesland, Overijssel en Gelderland. De Rolswingers is een kleine rolstoeldansvereniging met een aanbod in het ballroom- en latindansen. Er is ruimte voor duo-dansen en combidansenAlle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie