Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duwako vestigt zich in Technopark Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


11 april 2000

Duwako vestigt zich in Technopark

De gemeente Alkmaar gaat over tot de verkoop van een kavel grond in het Technopark aan het precisietechnologisch bedrijf Duwako Precision Engineering BV. Met dit voorstel heeft het college van burgemeester van wethouders van Alkmaar op 10 april 2001 ingestemd. Op 31 mei wordt het voorstel besproken in de Gemeenteraad. Met de verkoop van deze kavel is één vierde van de grond van de eerste fase van het Technopark verkocht.

Met het Technopark begonnen de gemeente Alkmaar, de provincie Noord-Holland, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in 2000 een ambitieus project: een bedrijventerrein, speciaal bedoeld voor innovatieve bedrijvigheid.

Door het opstellen van vrij strikte toelatingseisen wordt een grote mate van kwaliteit gewaarborgd op het bedrijventerrein in de Bergermeerpolder. Allereerst komen bedrijven die zich in het Technopark willen vestigen alleen in aanmerking als ze actief zijn in de informatie-, communicatie-, milieu-, energie-, materialen-, medische of precisietechnologie. Daarnaast moeten de bedrijven investeren in onderzoek, regionaal stuwend van aard zijn, bereid zijn te investeren in de samenwerking met soortgelijke bedrijven en al banden hebben of willen gaan onderhouden met kennisinstellingen.

Het bedrijf Duwako past goed in dit profiel. Het precisietechnologisch bedrijf, dat dit jaar nog de ISO-certificering behaalt, investeert in speur- en ontwikkelingswerk, is stuwend innovatief en wil samenwerken met soortgelijke bedrijven. Ook verwacht het bedrijf veel van de samenwerking met de kennisinstellingen die in het Technopark gevestigd zijn, zoals Hogeschool Alkmaar en het Regionaal Technologisch Centrum met vestigingen van onder andere Horizon College en ECN.

Voordelen
Vestiging in het Technopark kent een aantal belangrijke voordelen. Het Technopark is opgezet vanuit de gedachte `Alkmaar Kennisstad'; bedrijven hebben op dit bedrijventerrein de gelegenheid om bij elkaar over de vloer te komen, zodat men door uitwisseling van kennis en ervaringen van elkaar kan leren. Hierdoor wordt de economische structuur van de stad én de regio versterkt.

De kennisuitwisseling wordt versterkt doordat de Hogeschool bij het Technopark is gevestigd. Op het terrein van Hogeschool Alkmaar studeren 5000 studenten. 80 à 90 studenten gaan zich mogelijk ook op het Technopark zelf huisvesten. Zo wordt het Technopark een ontmoetingsplaats. De Hogeschool zal letterlijk en figuurlijk een brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven: een brug over de Bergerweg moet het Technopark toegankelijker maken voor de studenten. Op het Technopark bevindt zich ook het Regionaal Technologisch Centrum. Dit bedrijfsverzamelgebouw biedt jonge, innovatieve ondernemers ondersteuning bij het opzetten van hun bedrijf en de mogelijkheid ruimte voor een relatief korte periode te huren. Deze broedplaats voor innovatieve bedrijfjes draagt bij aan de uitwisseling van kennis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie